Mozaiek van recente Italiaanse (pop)muziek

Een bezoeker van italiëplein meldde zich deze week bij de plaatselijke VVV (lees: het zoekveld op de homepage :-) ) met de vraag: 'heeft u voor mij een overzicht van de beste Italiaanse liedjes'. Nou is goede en slechte muziek altijd erg een kwestie van smaak, maar ik vond het wel een uitdagende en vooral erg leuke vraag.

Overzicht van de beste Italiaanse liedjes  

Want zou het niet aardig zijn om met alle bezoekers op italiëplein een overzicht te maken van 'de beste Italiaanse liedjes allertijden'? Geheel arbitrair natuurlijk zo'n overzicht, maar het levert wel een mooie playlist op voor in de auto op weg naar Italië deze zomer. Met hopelijk veel verrassende en onontdekte pareltjes…


5 prachtige Italiaanse liedjes

Ik doe hier een aftrap met 5 prachtige Italiaanse liedjes. Onder iedereen die een nummer toevoegt, verloot italiëplein de cd 'Le piu belle canzoni' van Gino Paoli, een in Nederland vrij onbekende Italiaanse meesterzanger en een ware klassieker. [update: Ingrid Lucassen heeft de cd gewonnen, gefeliciteerd en veel luisterplezier!]

Andiamo…

  1. Gianluca Grignani – Il Re del niente
  2. L'Aura – Irraggiungibile
  3. Nek – Lascia che io sia
  4. Zero Assoluto – Appena prima di partire
  5. Gigi Finizio – Come stai

Van alle liedjes die we met elkaar verzamelen, heb ik een playlist gemaakt in Spotify (voor zover de nummers daar beschikbaar zijn). Deze playlist vind je hieronder.

Ik ben benieuwd naar jullie Italiaanse klassiekers!

Ciao, Stefan

» Ben je liefhebber van Italiaanse muziek? Check dan ook even de webwinkel van italiëplein met tal van albums en greatest hits-cd's van diverse Italiaanse artiesten. Je betaalt veilig via iDeal, alle bestellingen worden binnen 1 werkdag verstuurd.