Italieplein
shop

Horen

De Nederlandse Opera moderniseert ‘Il turco in Italia’ van Rossini met videokunst

03/04/2012  |  evenement  |  door redactie italieplein

Aanstaande vrijdag, 6 april, gaat ijn Amsterdam de opera Il turco in Italia van de Italiaanse componist Gioacchino Rossini in première in een uitvoering van De Nederlandse Opera.

Il turco in Italia

De opera Il turco in Italia wordt beschouwd als een van de meesterwerken van Rossini en verhaalt over de dichter Prosdocimo die een libretto wil schrijven, gebaseerd op het echte leven, waarin hij vervolgens ingrijpt. Hij weeft een ingewikkeld net van intriges tussen een mysterieuze buitenlander, een wispelturige echtgenote, haar aanbidder, een ontsnapte haremdame, haar bewonderaar en een driftige echtgenoot. Hilarische situaties, met maskerades, ruzies en verzoeningen zijn door Rossini op zijn eigen, onnavolgbare wijze op dynamische muziek gezet. Behalve melodieus en humoristisch is Rossini’s muziek zeer emotioneel en door het element van spanning verveelt deze opera geen moment.

Videokunstenaar

Il turco in Italia van De Nederlandse Opera speelt zich af tegen een hedendaags decor van een Italiaanse buitenwijk. Videokunstenaar Martin Eidenberger zorgt met zijn videoanimaties voor een moderne toevoeging aan de opera. De rol van Donna Fiorilla wordt vertolkt door Olga Peretyatko. Regisseur is David Hermann, de dirigent Carlo Rizzi.

Wat vind jij er eigenlijk van?

  • Salim says:

    Wetende hoe lang dat spelletje al aesplaent zou ik er niet te lang meer zelf mijn hoofd over breken, en meteen aankloppen bij je advocaat. okee, kost geld, maar dit langer laten aanslepen ook. Bovendien zijn gerechtskosten voor de verliezende partij (dus wees wel zeker van je stuk)Dit is in mijn ogen toch iets dat 99% zeker zal eindigen in het vredegerecht als je niet tot een vergelijk komt met de huurbaas?Of kan je hiermee niet terecht bij de huurdersbond? test-aankoop zou me straf lijken, en die andere opties kl*ten de andere maar reiken jou geen oplossing aan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Pizza cadeau tip!

Pizza cadeau tip!


"bloem water gist zout passie" is een uniek boek over de Napolitaanse pizza met 65 recepten, 300 foto's en 50 pizza-anekdotes.

Exclusief verkrijgbaar bij italieplein voor €29,95 (gratis verzending binnen NL)

bloem water gist zout passie