Kijk naar buiten en één ding weet je zeker: een paraplu is dezer dagen geen overbodige luxe. Wij Nederlanders kiezen in zo’n geval vaak voor ons goedkope ‘made in China’-pluutje. Een Italiaan doet dat natuurlijk anders.

De prijzen van de Pasotti herenparaplu’s beginnen bij € 125, de damesparaplu’s zijn verkrijgbaar vanaf € 160

Italiaanse paraplu's

‘Je ziet in Nederland een stijgende lijn in de verkoop van luxe modeaccessoires zoals merkhorloges, designer kleding en tassen´, stelt Jurney Gilliad van Designer Touch Accessories, importeur van luxe Italiaanse paraplu´s en handtassen. Maar als het gaat om een paraplu, dan kiezen wij Nederlanders volgens Gilliad dikwijls voor een goedkope oplossing.

Modeaccessoire

‘Het feit dat de paraplu in Nederland nog niet als modeaccessoire wordt gebruikt, komt  door een aantal factoren. Italië loopt op het gebied van mode een stuk voor op andere landen, waaronder Nederland. Zowel de Italiaanse dames als heren besteden veel meer aandacht en geld aan hun uiterlijk. Maar het heeft er ook mee te maken dat designparaplu’s in Nederland niet worden gepromoot en weinig verkrijgbaar zijn.’

Pasotti

Gilliad importeert en distribueert met haar bedrijf onder andere de luxeparaplu’s van het Italiaanse merk Pasotti (‘een van de beste paraplubouwers van de wereld’). De prijzen van de herenparaplu’s beginnen bij € 125, de damesparaplu’s zijn verkrijgbaar vanaf € 160. Het prijsverschil zit ‘m volgens Gilliad in de gebruikte materialen en applicaties.

Zilveren leeuwenkop

En dan zijn er nog de zeer exclusieve paraplumodellen (prijs op aanvraag) met een zilveren leeuwenkop of ingelegd met Swarovski-kristal.

Rest de vraag: verkoopt dat eigenlijk wel in Nederland, een luxeparaplu? Gilliad: ‘De Pasotti-paraplu’s worden gekocht door mensen die van exclusiviteit, kwaliteit en duurzaamheid houden. Zij zijn dan ook bereid om hier een bepaald bedrag voor uit te geven.’

De Italiaanse paraplu’s zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar bij de webwinkels Italian Design en Uomini.