Italieplein
shop

Zien

Ferrari onthult de F12berlinetta: 0 tot 200 km/u in 8,5 seconden

29/02/2012  |  actueelitaliaans-design  |  door redactie italieplein

Ferrari heeft vandaag, 29 februari, haar nieuwste model onthuld: de F12berlinetta. Volgens Ferarri is de berlinetta de snelste auto die ooit in de Ferrari-fabriek in Maranello [speel video] geproduceerd is. De 6262cc V12 motor van de berlinetta levert 740 pk en accelereert van 0 tot 100 km/u in 3.1 seconde en van 0 tot 200 km/u in 8,5 seconde. De maximumsnelheid van het nieuwste Ferrari-model is 340 km/u. 

Op Ferrari's eigen testcircuit in Fiorano, zette de F12berlinetta een rondetijd neer van 1 minuut en 23 seconden. Volgens Ferrari is dat de snelste tijd ooit gereden door een Ferrari-model die gemaakt is voor de reguliere wegen.

Screenshot van de Ferrari-website waarop de F12berlinetta vandaag werd onthuld

De komst van de F12berlinetta, die het succesvolle 599 model vervangt,  werd via de eigen website van Ferrari wereldkundig gemaakt. Daarnaast is er een speciale website gelanceerd voor de berlinetta. Het eerste live-optreden van het nieuwe Ferrari-model staat gepland voor de International Motor Show in Genève.

Prijskaartje

Ferrari heeft het prijskaartje van de F12berlinetta nog niet bekend gemaakt.

Wat vind jij er eigenlijk van?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Pizza cadeau tip!

Pizza cadeau tip!


"bloem water gist zout passie" is een uniek boek over de Napolitaanse pizza met 65 recepten, 300 foto's en 50 pizza-anekdotes.

Exclusief verkrijgbaar bij italieplein voor €29,95 (gratis verzending binnen NL)

bloem water gist zout passie