Italieplein
shop

Artikelen

Le Marche ligt onder een dik pak sneeuw

19/02/2012  |  actueelvakantie-in-italie  |  door Stefan Tibben

Winters uitzicht op Castel San Pietro, gemeente San Severino Marche (Le Marche, Italie).

Twee meter sneeuw bedekt Le Marche

Het winterse weer, en vooral de hevige sneeuwval heeft Italië dagenlang in zijn greep gehad. In de regio Le Marche viel lokaal tot wel twee meter sneeuw.

Het winterse weer legde het Italiaanse leven van Marian Nap en haar man evert letterlijk even stil. Samen hebben ze in Le Marche een minicamping en twee appartementen voor de verhuur.

Twee weken afgesloten van de buitenwereld

Marian: 'Er  is hier enorm veel sneeuw gevallen. Het was voor ons twee weken lang niet mogelijk om naar de openbare weg te komen, aangezien ons pad van 400 meter met twee meter sneeuw was bedenkt (foto). De elektra viel regelmatig uit en we zagen het leger met rupsvoertuigen mensen uit hun huizen halen. Ook op tv zag je heel veel ellende en van onze buren hoorden we dat er ook dieren doodgegaan zijn. Een graver is acht uur achter elkaar bezig geweest om ons pad sneeuwvrij te krijgen. Maar we hebben het gered, we hadden te eten, drinken, warmte en ook elkaar niet te vergeten. De kinderen zijn twee weken thuis geweest, de scholen waren ook in die gehele periode gesloten.'

Intussen is het gestopt met sneeuwen en begint de zon weer te schijnen.

Onderstaande foto's zijn gemaakt rondom Casa Del Poggio in Castel San Pietro, gemeente San Severino Marche.
Foto's: Marian Nap


 

Wat vind jij er eigenlijk van?

  • Kalium says:

    Hoi Helena,Ik moest vandaag nog aan je dnkeen toen ik een wandeling maakte met mijn kat (die als een hondje achter mij aan komt lopen). Ineens stoof vanuit een lage struikbegroeiing een jong zwartkopje naar voren en ging beduusd op een lage tak bij een nabijgelegen boom zitten. Veel te dicht in het roofzuchtige blikveld van mijn kat, die zich niet door mij liet verstoren. Toen heb ik maar in mijn handen geklapt om het vogeltje weg te jagen zodat mijn kat hem niet te pakken kon krijgen. Ik was eerst bang dat dit jonkie nog niet kon vliegen, maar gelukkig vloog ie wel weg, zij het erg onzeker. Waarschijnlijk had ie de schrik te pakken. Hopelijk heeft mijn handengeklap niet extra stress toegevoegd voor dit vogeltje. Het was trouwens voor het eerst dat ik een zwartkopmees van zo dichtbij mocht bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Pizza cadeau tip!

Pizza cadeau tip!


"bloem water gist zout passie" is een uniek boek over de Napolitaanse pizza met 65 recepten, 300 foto's en 50 pizza-anekdotes.

Exclusief verkrijgbaar bij italieplein voor €29,95 (gratis verzending binnen NL)

bloem water gist zout passie