bloem water gist zout passieBij italiëplein is een nieuw kookboek verschenen met authentieke Napolitaanse pizza recepten: bloem water gist zout passie.

Bekijk hier de preview [pdf] van een aantal pagina’s en recepten uit het boek.

Napolitaanse pizza recepten

Napels is de pizzahoofdstad van Italie. Met recht, want de Napolitaanse pizza heeft een lange geschiedenis. Napels heeft ook een vereniging die erop toeziet dat aangesloten pizzabakkers hun pizza’s volgens Napolitaanse traditie bakken. Zo moeten er bijvoorbeeld lokale ingrediënten gebruikt worden. En de pizzabodem uitrollen met een deegroller is verboden. En ander kenmerk van de Napolitaanse pizza is de opstaande rand, de cornicione.

Bloem water gist zout passie

De Napolitaanse pizzavereniging, de Associazione Verace Pizza Napoletana, heeft dit prachtige boek gemaakt. Het is als eerste in Italië verschenen. Nu is er ook een Nederlandse editie van dit prachtboek, uitgegeven door italiëplein. Het boek bevat 65 authentieke Napolitaanse pizza recepten. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor de belangrijkste ingrediënten waar je een Napolitaanse pizza mee maakt: bloem, water, gist, zout en passie. En tomaat, mozzarella en olijfolie.

Maar het grootste Napolitaanse geheim is misschien wel de manier waarop het deeg voor een perfecte pizza gemaakt wordt. Ook dit geheim wordt – aan de hand van tekst en foto’s – uitgebreid toegelicht.

Meer informatie over dit boek is te vinden op de website NapolitaansePizza.nl

Titel: Bloem water gist zout passie
Subtitel: Recepten voor authentieke Napolitaanse pizza
Auteur: Associazione Verace Pizza Napoletana
Foto’s: Vittorio Sciosia
Vertalers: Miriam Bunnik, Mara Schepers
Uitgever: italieplein
Pagina’s: 272
Taal: Nederlands
Verschijning: Hardback
Prijs: € 29,95 (gratis verzending binnen Nederland)