Drie bekende namen uit de Italiaanse muziek hebben de afgelopen dagen nieuwe muziek uitgebracht. Een overzicht.

Pino Daniele - Tutta nata storia, vai mo, live in Napoli

Italiaanse zanger Pino Daniele

Pino Daniele vierde op 22 januari 2008 zijn dertigjarige carrière met een groots concert op Piazza del Plebiscito, in zijn eigen stad Napels. Op 22 januari 2013 verscheen de cd/dvd Tutta n'ata storia – vai mo' – Live in Napoli. Het album bevat een aantal grote succesnummers van Daniele, waaronder Quanno chiove, A me me piace o'blues en de nummers Se mi vuoi en Vento di passione die hij zong met respectievelijk Irene Grandi en Giorgia. Het album bevat ook twee nieuwe studionummers: Non si torna indietro en Another dimension. Jammer genoeg is dit album nog niet te beluisteren via Spotify.

Italiaanse rockzangeres Gianna Nannini

Wel te beluisteren op Spotify is het nieuwe album Inno van zangeres Gianna Nannini: 

Tien dagen nadat het album uit kwam, stond Nannini al op de eerste plaats in de Italiaanse albumranglijst. De zangeres gaat ook op toernee. Hieronder staan de tour data (alleen in Italië). Tickets voor deze optredens bestel je online bij het Italiaanse TicketOne.

Inno Tour 2013

12 – 13 aprile Roma
16 aprile Caserta
18 – 19 aprile Firenze
22 aprile Perugia
23 aprile Rimini
26 – 27 aprile Milano
30 aprile Torino
3 maggio Verona

Vasco Rossi

Wie ook met nieuw materiaal kwam de afgelopen dagen is de Italiaanse rockster Vasco Rossi. Voor hem nog geen heel nieuw album, wel een nieuwe single: