Deze pizza uit Puglia komt uit het gebied Gargano, in de hak van de Italiaanse laars. Het is een simpele, smaakvolle pizza die gemaakt wordt met tomaat als basis en een mix aan verse kruiden.

Wat heb je nodig?

  • pizzadeeg
  • knoflook
  • verse blaadjes basilicum
  • verse peterselie
  • verse oregano
  • verse tomaat
  • pecorino (harde schapenkaas)
  • zwarte peper, vers gemalen

Bereiding pizza uit Puglia

Begin met het maken van je kruidenmengsel. Snipper hiervoor de knoflook heel fijn, samen met wat blaadjes basilicum en verse peterselie. De kruiden kan je het beste met je handen in kleine stukjes scheuren. Meng de kruiden en de fijngesneden knoflook goed door elkaar.

Beleg je deegbodem vervolgens met plakjes verse tomaat. Let wel op dat er niet teveel vocht van de tomaat op je deeg komt, daar kan je deeg zompig van worden. Je kan eventueel ook polpa (fijngesneden blokjes tomaat) uit blik gebruiken.

Strooi je kruiden- en knoflookmengsel over de tomaat op je pizza. Rasp er dan wat pecorino overheen. En voeg nog wat verse blaadjes of gesnipperde blaadjes oregano toe. Bak je pizza in de oven.

Als de pizza uit de oven komt, maal er dan aan tafel nog wat verse zwarte peper over.

Recept: Vincenzo Buonassisi // Vertaling en bewerking: italiëplein