De uitspraak is dat er 100 wegen naar Rome leiden, maar welke is het meest logisch? Vanuit Nederland heb je een aantal keuzes: ga je via Frankrijk of via Duitsland? Ga je dwars door Zwitserland of is het slimmer om door Oostenrijk te rijden. Wij vertellen je de beste route naar Rome.

met de auto naar Rome

Een sprintje trekken over de Duitse snelweg
In Duitsland is er geen snelheidslimiet op de meeste snelwegen. Dat rijdt natuurlijk lekker vlot. Zeker als je geen caravan achter je aansleept, is dit de ideale route naar Italië. Zorg er wel voor dat je de spanning en profieldiepte van banden nog even checkt voor vertrek. Kilometers maken, zorgt ervoor dat er veel van de autobanden worden gevraagd. Zorg ervoor dat je banden in een goede staat zijn, zodat je zeker weet dat je de eindstreep haalt.

Op naar Oostenrijk
Vanuit Duitsland kun je het beste via Oostenrijk naar Italië. Zwitserland is verleidelijk, maar daar heb je veel tunnels waar de kans op wachten groot is. Daarbij mag je op veel snelwegen niet zo hard rijden als in Duitsland en dat vertraagt je reis. Houd er trouwens rekening mee dat Zwitserland een dossier over je bijhoudt als je eerder te hard hebt gereden. Zodra je bij de grens komt, wordt jouw kenteken nagekeken. Als blijkt dat je nog snelheidsboetes hebt openstaan,  moet je die ter plekke afrekenen.

Pas op: Italianen op de weg!
Als je eenmaal in Italië bent aangekomen, dan merk je meteen een verandering in het rijgedrag van andere bestuurders. Italianen zijn behoorlijk ‘macho’ op de weg. Houd hier rekening mee rond grote steden zoals Florence. Het in- en uitvoegen op de snelweg gaat snel en rommelig, dus zorg dat je goed oplet.