Vraag een Napolitaan waar je in Italië de lekkerste pizza eet, en het antwoord laat zich raden… Dit neemt niet weg dat je ook buiten Napels een zeer behoorlijk stuk pizza kan eten.

Goede pizzeria's in Milaan

In dit blogje zetten we 3 van de bekendere en betere pizzeria's van Milaan op een rij voor je (in willekeurige volgorde).

pizzeria spontini milaan

Pizzeria Spontini

www.pizzeriaspontini.it/

Adres: Corso Buenos Aires 60

Bijzonderheden: in 1953 opende pizzeria Spontini de deuren in Milaan. De pizzeria werd destijds opgezet als een take-away restaurant zonder tafels of ander comfort. De mensen kwamen voor een punt pizza met tomatensaus. Dit is precies waar Spontini naam mee heeft gemaakt. De volgende generaties binnen de familie hebben kleine aanpassingen gedaan aan het recept. Intussen is de zaak vooral bekend van de pizza met tomaat, oregano, ansjovis en mozzarella.

La fabbrica pizzeria Milaan

Pizzeria La Fabbrica

www.lafabbricapizzeria.it/

Adres: Viale pasubio 2

Bijzonderheden: deze pizzeria ligt in het district L'Isola. Oude industriële gebouwen zijn in het gebied omgetoverd tot restaurant. Ook bij La Fabbrica proef je nog die oude industriële sfeer. Je eet hier een calzone Peppina, maar ook verse pasta of via.

maruzzella pizzeria milaan

Pizzeria Maruzzella

www.pizzeriamaruzzellamilano.it/

Adres: Piazza Guglielmo Oberdan, 3

Bijzonderheden: je bent in Milaan, maar wil je toch een pizza Napolitaanse stijl, dan ben je bij deze pizzeria aan het juiste adres. Sinds 1978 is dot een plek in Milaan waar volgens de Napolitaanse traditie pizza's worden gebakken. Het deeg wordt gemaakt van alleen water, bloem, gist en zout en het rijst 12 uur om goed op smaak te komen. De ingrediënten zijn vers, de combinaties klassiek. Tomaat en buffelmozzarella bijvoorbeeld.

Hotel in Milaan

Ga je naar Milaan en zoek je een hotel, kijk dan eens bij Accor hotels.