Bij Toscane denken veel mensen aan Florence of de toren van Pisa. Maar er zijn veel meer bijzondere bezienswaardigheden in Toscane te vinden. Wij zetten er 4 voor je op een rij:

Bijzondere bezienswaardigheden in Toscane | Piazza dell'Anfiteatro in Lucca

Piazza dell'Anfiteatro in Lucca

Het Piazza dell'Anfiteatro in Lucca heeft een lange geschiedenis. Op deze plek stond in 180 voor Christus een klein theater. Dat werd in de 2e eeuw na Christus door keizer Claudius tegen de grond gegooid. Claudius liet er een groot Romeins amfitheater bouwen (54 bogen, plaats voor 10.000 toeschouwers) dat gebruikt werd voor onder andere gladiatorengevechten. Van de bogen zijn aan de noordoostkant nog resten zichtbaar.

Marktplein
In de middeleeuwen veranderde het theater in een plein en aan het begin van de 19e eeuw kreeg het de functie van marktplaats. Vandaag de dag vind je hier winkeltjes en terrasjes.

Antro del Corchia, de diepste grot van Italië

Deze Toscaanse grot is 1.210 meter diep en is daarmee de grootste en diepste grot van Italie (en nummer 10 van de wereld !). Een rondleiding door de grot duurt ongeveer 2 uur. Je loopt dan via smalle paadjes, tunnels en bruggen langs de stalactieten van wel 30 meter. De grot kent vele niveauverschillen en de temperatuur is zo'n 8 graden. Denk dus aan warme kleding en stevige (wandel)schoenen. Met recht een van de bijzondere bezienswaardigheden in Toscane.

Meer info: www.antrocorchia.it

Bijzondere bezienswaardigheden in Toscane | Garfagnana

De Toscaanse streek Garfagnana

Dit natuurgebied is misschien wel het bestbewaarde geheim van Toscane. Het is nauwelijks bekend en er is weinig toerisme.Het landschap is afwisselend, met bergen, (kastanje)bossen en ruige rotspartijen. Door het gebied stroomt de rivier de Serchio. Een goed begaanbare slingerweg volgt de rivier en brengt je langs vele kleine dorpen met slechts een enkel huis en een kerk. Er zijn diverse wandelpaden.

Bijzondere bezienswaardigheden in Toscane | Palazzo dei Priori, Volterra

Palazzo dei Priori in Volterra

Dit gemeentehuis werd in 1208 gebouwd en is daarmee het oudste gemeentehuis van Toscane. Het werd zelfs als voorbeeld gebruikt voor het Palazzo Vecchio in Florence. De voorgevel is versierd met wapenschilden van geglazuurd terracotta. Beklim de toren van het gebouw en je krijgt als beloning een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende heuvellandschap.

Reisgids 100 procent Toscane

Deze en andere Toscane-tips zijn te vinden in de nieuwste editie van de reisgids 100% Toscane.