De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini heeft twee nieuwe edities aangekondigd van de Gallardo, het meest succesvolle model in de geschiedenis van Lamborghini. Van de auto zijn wereldwijd meer dan 13.000 exemplaren verkocht.

Lamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo

De nieuwe Gallardo-modellen zijn de LP 560-4 en de LP 570-4. Voor de niet-kenners: de 560 heeft vierwielaandrijving en een nieuw front in driehoek- en trapeziumvormen. Andere blikvangers zijn volgens Lamborghini ´de vergrote luchtinlaten en de nieuwe 19-inch lichtmetalen wielen in een combinatie van matzwart en gepolijst zilver´. De achterzijde is eveneens vernieuwd, ook hier zijn de luchtopeningen vergroot voor een verbeterde ´thermodynamische efficiency´. En als je dit model overweegt te kopen kan je kiezen voor een hoogglans afwerking van voorspoiler, luchtroosters (voor en achter) en de diffuser.

Lamborghini Gallardo

Edizione Technica

Dan de 570. Die komt in de zogeheten Edizione Technica-uitvoeringen Superleggera en Spyder Performante. Het zijn de topmodellen van de Gallardo-lijn die standaard beschikken over een vaste achterspoiler en een remsysteem met carbon-keramische schijven. Voor de Edizione Technica-modellen zijn optioneel drie exclusieve kleurcombinaties beschikbaar. Daarbij zijn gedeeltes van het dak, de A-stijlen en luchtroosters uitgevoerd in een contrastkleur. De mogelijkheden: matzwart of matwit met oranje contrasten en oranje met matzwarte contrasten. De nieuwe Gallardo LP 560-4 en Gallardo LP 570-4 Edizione Technica-modellen worden nog dit jaar op de markt verwacht.

Foto´s van de Lamborghini Gallardo

Interieur van de nieuwe Lamborghini GallardoLamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo

Wellicht vind je ons eerdere blogje ook interessant:

» 'Honderden supersportauto’s van Lamborghini in 2013 in het wild te bewonderen'