De uitgevers van reisgidsen weten als geen ander dat veel Nederlanders in het voorjaar plannen beginnen te maken voor hun zomervakantie. De afgelopen tijd zijn er dan ook verschillende nieuwe Italië-reisgidsen verschenen. Een overzicht.

Trotter Rome

Trotter Rome

Rome wordt in deze Trotter-gids (516 pagina's dik) wijk voor wijk besproken aan de hand van de volgende indeling: slapen, eten, iets drinken, uitgaan, wat is er te zien. Bezienswaardigheden zoals Piazza Novona, Campo dei Fiori en Vaticaanstad komen uiteraard aan bod en worden (kort) besproken. De gids is sober van opzet en kleur (zwart-wit zonder foto's), maar bevat wel een uitvouwbare kleurenplattegrond en een register.

[bestel Trotter Rome bij bol.com]

 

Lannoo's kaartgids Sicilie

Lannoo's kaartgids Sicilië

Sicilië wordt in de gids ingedeeld in regio's. Per regio krijg je aanbevelingen voor de belangrijkste bezienswaardigheden, restaurants, activiteiten en winkels. Voor heel Sicilië is er ook een top-25 bezienswaardigheden gemaakt. De gids bevat uitgestippelde wandelingen en dagexcursies en een reeks logeeradressen, plus informatie over het plaatselijke openbaar vervoer, het weer, noodnummers en nuttige websites.

[bestel Lannoo's kaartgids Sicilië bij bol.com]

 

Groene reisgids Zuid-Italie

Michelin Groene reisgids Zuid-Italië

In de serie Groene Gidsen geeft Michelin aan de hand van een sterrenbeoordeling aan of iets een reis of een uitstap waard is (3 sterren) of een omweg (twee sterren) of gewoon interessant is (1 ster). Een adresboekje bij elke stad biedt keuze uit eet-, slaap-, winkel- en andere ontspanningsadresjes. De gids reikt verschillende tips aan voor een goede voorbereiding van reis of uitstap. De gids bevat daarnaast geografische, historische en culturele achtergrondinformatie over Zuid-Italië. De informatie wordt aangevuld met stadsplattegronden, plattegronden van bezienswaardigheden, thematische kaarten, kaarten met toeristische rondritten en overzichtskaarten.

[bestel de Groene reisgids Zuid-Italië bij bol.com]

 

Logeren bij Belgen in Italie

Logeren bij Belgen in Italië

Logeren bij Belgen in Italië verscheen voor het eerst in 2010. De editie die dit jaar verschenen is, mag je zien als een vernieuwde versie. De vernieuwing zit 'm erin dat de favoriete adressen van lezers zijn toegevoegd als het gaat om zaken als rust, romantiek, kindvriendelijkheid, interieur, bezienswaardigheden en table d'hôtes. De auteurs, Peter Jacobs en Erwin De Decker, hebben (volgens de uitgever) alle adressen persoonlijk bezocht en geselecteerd. Naast de adressen in Italië, zijn in deze gids ook logeeradressen te vinden in Spanje, Portugal en Marokko.

[bestel Logeren bij Belgen in Italië bij bol.com]

 

Italiaanse Meren (Capitool compact)

Italiaanse Meren

De naam Capitool Compact zegt het al een beetje: dit is een compacte reisgids in vergelijking met de andere Capitool-broertjes en zusjes, zowel in formaat als in aantal pagina's: 128 pagina's in plaats van de ruim 400 van de reguliere Capitool stedengidsen. Wat er allemaal wel in deze gids staat: tientallen lijsten met hoogtepunten – musea, de beste winkels en de gezelligste restaurants, de mooiste wandelingen, zwemlocaties, tuinen en kinderactiviteiten. De gids bevat ook een uitneembare kaart met de beste uitkijkpunten en de mooiste historische stadjes in het merengebied. De inhoud van de gids is onderverdeeld in de volgende 5 regio's: 

– Lago Maggiore en omgeving
– Comomeer en omgeving
– Bergamo, Brescia en Lago d'ideo
– Gardameer en omgeving
– Milaan en Zuid-Lombarije

[bestel Capitool Compact Italiaanse Meren bij bol.com]  

Op vakantie naar Italië met kinderen

Recent zijn er ook nog drie reisgidsen verschenen die speciaal bedoeld zijn voor vakantie in Italië met de kinderen. Dat alles is na te lezen in deze eerdere post op italiëplein.