In het voorjaar van 2013 verschijnt onder de vlag van italiëplein een smakelijk en authentiek magazine boordevol Italië. Op deze pagina beantwoorden we de belangrijkste vragen voor adverteerders.

Pizza

Hoe gaat het blad heten?
Het magazine van italiëplein gaat 'Pizza' heten.

Waarom een blad over pizza?
Gek genoeg is er nog geen tijdschrift over pizza. Er zijn de afgelopen jaren wel enkele kookboeken over pizza verschenen, maar die bevatten vooral recepten. Het leuke aan pizza is nou juist dat er zoveel mooie en leuke verhalen over te vertellen zijn, zoals over de ontstaansgeschiedenis, de ingrediënten, de (hout)oven, over de strikte Napolitaanse pizzawetten en niet te vergeten: over Italiaanse pizzabakkers in Nederland.

Wat is de redactionele formule van het blad?
Meer informatie over de formule van Pizza is te vinden op de pagina 'Pizza: een smakelijk tijdschrift'

Wat is de doelgroep van het blad?
Meer informatie over de doelgroep van Pizza is te vinden op de pagina 'Pizza: een smakelijk tijdschrift'

Hoe vaak verschijnt magazine?
Pizza verschijnt eenmalig, het wordt een mooi en tijdloos magazine vol verhalen, foto's en recepten. Een echt bewaarnummer!

Waarom verschijnt Pizza eenmalig en niet vaker?
Pizza is een geweldig onderwerp om een tijdschrift over te maken, maar omdat we in 'Pizza' alle facetten van het pizza-maken gaan behandelen, zouden we met nog meer edities alleen maar in herhaling vallen.

Hoeveel mensen lezen Pizza?
italiëplein verspreidt Pizza in een oplage van 10.000-15.000 exemplaren. Veelal worden tijdschriften niet door 1 persoon maar door meerdere personen gelezen. Dat is de zogeheten 'meeleesfactor'. Stel: er worden 10.000 exemplaren van Pizza  verkocht, dan zullen naar schatting 20.000-30.000 mensen het blad in hun handen hebben gehad om te lezen.

De lekkerste pizza adressen

Wat houdt de adresgids in, die in Pizza wordt opgenomen?
In het het magazine komt een adresgids met advertenties van de leukste en lekkerste pizzaadressen van Nederland. Italiaanse pizzeria's, restaurants, delicatessenwinkels en (web)winkels kunnen in de adresgids hun winkel of producten onder de aandacht brengen van de lezers van Pizza. Meer informatie over adverteren in de adresgids is te vinden op de pagina 'Pizza'
 

Andere vraag?
Wil je meer weten over dit magazine of heb je een specifieke vraag, neem dan gerust even contact met ons op: per mail of via telefoonnummer 06-31930630