In het voorjaar van 2013 verschijnt onder de vlag van italiëplein een smakelijk en authentiek tijdschrift dat geheel in het teken staat van de Italiaanse pizza.

Bladformule & doelgroep van 'Pizza'

Pizza

´Pizza´ is een special interest magazine dat eenmalig verschijnt. Pizza zal worden gepositioneerd als een smakelijk en authentiek gemaakt bewaartijdschrift dat dicht staat bij de Italiaanse culinaire tradities. Een pizza Hawaï komt in dit magazine niet voor, recepten voor Koninklijke Pizza’s wel. Wat er ook in Pizza komt: een column van culinair schrijver en wijnliefhebber Onno Kleyn!

Zelf pizza maken

Het onderwerp pizza wordt beschreven aan de hand van het proces van (zelf) pizza maken. Alles komt aan bod, van de benodigde materialen (van oven tot pizzaschep), ingrediënten (kaas, vlees, kruiden), vaardigheden (deeg maken) tot recepten. Aangevuld met enige historie, opmerkelijke pizzafeiten en de tips en trucs van echte pizzabakkers. Het blad wordt stijlvol, maar beslist niet te chique. Pizza´s maken is en blijft handwerk. Het magazine en de fotografie sluiten aan bij het heerlijke ambachtelijke gevoel dat het zelf kneden van deeg geeft. Al is er ook best ruimte voor humor: zoals de pizza friet, maar dan wel stijlvol opgediend.

Doelgroep van Pizza

De doelgroep van Pizza: mannen (45%) en vrouwen (55%) in een brede leeftijdscategorie van 25-55 jaar die er in toenemende mate van genieten om zelf pizza's te maken. De doelgroep van Pizza oriënteert zich op de aanschaf van een eigen houtoven in de tuin of heeft er al een gekocht. De doelgroep komt ook graag in delicatessenwinkels voor kwalitatief goede ingrediënten of koopt deze online bij Italiaanse webwinkels. En als de Pizza-lezers een keer geen zin hebben om zelf te bakken, dan eten ze hun pizza bij voorkeur bij een kwalitatief goede Italiaanse pizzeria.

Specificaties Pizza

• Pizza verschijnt in het voorjaar van 2013 in een oplage van 10.000-15.000 exemplaren
• Pizza telt 116 pagina´s
• Het formaat van Pizza is 230mm x 297mm
• Pizza wordt full-colour gedrukt op houtvrij offsetpapier en wordt garenloos gebrocheerd afgewerkt
• De verkoop van ´Pizza´ loopt via de reguliere retailkanalen en online via onder meer www.italieplein.nl en webwinkels als www.magvilla.nl

Adverteren in Pizza

Er zijn in Pizza diverse mogelijkheden om in contact te komen met pizzaliefhebbers en Italiëfans. Behalve het plaatsen van een advertentie biedt italiëplein ook partnerpakketten aan en zijn er mogelijkheden voor opvallende redactionele bijdragen.

Aanvullende informatie over ons magazine Pizza is te vinden op de pagina's: 

U kunt voor meer informatie ook contact opnemen met:

Uitgever / hoofdredacteur: Stefan Tibben: 06-31930630

 

Over italiëplein

italieplein.nl is sinds februari 2012 live. Inmiddels bezoeken ruim 5.000 unieke bezoekers maandelijks het plein voor een dagelijkse portie dolce vita. Italiëplein schrijft met passie over Italiaanse muziek, de mooie en rijke Italiaanse (culinaire) tradities en vakantie in Italië; en wisselt dat af met actualiteiten, prachtige fotografie en vanaf nu ook alles over het beroemdste Italiaanse gerecht ter wereld: pizza.

italiëplein | Postbus 43097 | 3540 AB Utrecht | KVK: 50995200