Wandelen in Zuid-Tirol, de meest noordelijke Italiaanse regio, is een belevenis, zowel voor wintersport als zomervakantie. Het gebied is vergeven van de wandelroutes, onder meer in de Dolomieten. Die zijn vanwege hun bijzondere schoonheid in 2009 door de UNESCO toegevoegd aan de lijst met werelderfgoed. Wandelen in Zuid-Tirol wordt je nu wel heel makkelijk gemaakt met een handige wandelapp.

Handige app om te wandelen in Zuid-Tirol

Wandelen in Zuid-Tirol 

In de ‘Südtirol Trekking Guide App’ (gratis verkrijgbaar in de Android Play Store en in de App Store van Apple) zijn maar liefst 600 wandelroutes uitgestippeld, inclusief diverse bergwandelingen. De belofte van de makers is dat je met deze App op de  mooiste plekjes van deze Italiaanse regio komt. 

Routes en aanvullende informatie
De app laat niet alleen zien welke routes er mogelijk zijn, je krijgt aanvullend informatie over hoe zwaar de gekozen tocht is. Tijdens het wandelen in Zuid-Tirol geeft de app aan waar je op dat moment bent, op welke plekken je kunt uitrusten, wat de de weersverwachting is, hoelang de route duurt en het geeft de vergezichten weer die je op de tocht tegenkomt. Per wandelroute wordt ook aangegeven in welk seizoen de route het meest geschikt is. Ook laat de App zien welke spullen er nodig zijn om de tocht zo soepel mogelijk te laten verlopen. Via de app kan je aan al je vrienden op Facebook en Twitter laten zien waar je bent geweest.