Stefan & Elkin (italiëplein)Op italiëplein draait alles om zelf pizza maken.
Dat is een enorme liefhebberij van ons:

Stefan & Elkin.

Wij zijn, net als jij waarschijnlijk, geen geboren pizzaioli.

Wel professioneel en fanatiek liefhebbers van pizza.

Met een beetje talent om ons vast te bijten in dingen die we echt leuk vinden. Bij pizza is dat bepaald geen straf :-)

Wij vinden het heerlijk om de kleinste details van het pizza(deeg) maken in de vingers te krijgen.

Liefst tot ver achter de ,,,,,,,,,,,,,

Intussen weten wij veel van wat de echte pizzaioli weten.

Maar tijdens onze zoektocht de afgelopen 12 jaar kwamen we er wel achter dat echt goede pizza-kennis alles behalve voor het oprapen ligt.

Intussen weten we ook waarom dat zo is.

Pizzaiolo is in Italië niet zomaar een beroep, het is een ambacht. De kunst van het pizza maken – met al haar finesses en kleine geheimpjes – werd doorgegeven van vader op zoon. En van maestro op leerling.

Over het ambacht van pizza maken zei een Italiaanse pizzaiolo ooit:

“Niemand vertelt je iets. Je moet kennis stelen, door over de shouder mee te kijken van iemand die alle geheimen van de pizza kent”

Op italiëplein.nl mag je over onze schouder meekijken. Wat wij de afgelopen jaren hebben geleerd over het maken van De Perfecte Pizza, delen we hier met jou. Struin rustig eens door onze vele blogjes en recepten. Of bekijk eens een aantal van onze handige (en leuke) pizzafilmpjes op YouTube.

Wil jij jouw pizza echt naar de next level tillen? Kom dan een keer naar onze pizzaworkshop in Doetinchem. Of volg De Perfecte Pizza Formule, onze digitale workshop.

In de webshop van italiëplein vind je vervolgens alle ingrediënten en pizzagereedschappen om zelf die héérlijke pizza te maken.

Alle producten in de shop hebben we trouwens eerst zelf getest. We verkopen wat we verkopen omdat we er echt enthouiast over zijn. Ingrediënten zoals pizzabloem en tomaten en veel van de pizzatools in de shop, zoals pizzascheppen en pizzaovens importeren wij zelf en rechtstreeks uit Italië.

Waar we echt meer dan supertrots op zijn, is het uitgeven van de Nederlandstalige editie van het boek bloem water gist zout passie (1e druk uitgegeven in 2015; 2e en 3e druk in 2020). Dit boek is oorspronkelijk een Italiaanse uitgave. En wel van de befaamde Napolitaanse pizzavereniging Associazione Verace Pizza Napoletana

Ondertussen leerde we Giuseppe Anedda kennen, een maestro pizzabakker op Sicilië. Van hem hebben we zoooooveeel Het geheim van goed pizzadeeggeleerd over deeg maken. En het mooie is….jij kan ook veel van hem leren. Want Giuseppe heeft, voor mede-pizzabakkers en andere belangstellenden, opgeschreven hoe je meesterlijk pizzadeeg maakt.

Al zijn geheimen staan in Het geheim van goed pizzadeeg. Dit Nederlandstalige ebook is exclusief verkrijgbaar bij italiëplein. Nergens anders…

Ondertussen staan er alweer een paar nieuwe pizzaprojecten lekker te rijzen. Daarover later meer :-)

Meld je dus zeker ook even aan voor onze wekelijkse pizza-mail. We geven iedere zaterdag, op vrolijke en inspirerende wijze, een turbo boost aan de pizzabakker in jou! Meld je alleen aan als jij jouw pizza steeds iets beter wilt maken. Heb je te weinig tijd om zelf deeg te maken, eet je liever pizza uit de diepvries of bij de pizzeria omdat dit gemakkelijk en minder werk is, dan heeft het geen nut je aan te melden.

Dat komt omdat alles op italiëplein steevast draait om dat ene doel:

bak betere pizza’s!