Stefan & Elkin (italiëplein)Op italiëplein draait alles om zelf pizza maken.
Dat is een enorme liefhebberij van ons:

Stefan & Elkin.

Wij zijn, net als jij waarschijnlijk, geen geboren pizzaioli.

Wel professioneel en fanatiek liefhebbers van pizza.

Met een beetje talent om ons vast te bijten in dingen die we echt leuk vinden. Bij pizza is dat bepaald geen straf :-)

Wij vinden het heerlijk om de kleinste details van het pizza(deeg) maken in de vingers te krijgen.

Liefst tot ver achter de ,,,,,,,,,,,,,

Intussen weten wij veel van wat de echte pizzaioli weten.

Maar tijdens onze zoektocht de afgelopen 12 jaar kwamen we er wel achter dat echt goede pizza-kennis alles behalve voor het oprapen ligt.

Intussen weten we ook waarom dat zo is.

Pizzaiolo is in Italië niet zomaar een beroep, het is een ambacht. De kunst van het pizza maken – met al haar finesses en kleine geheimpjes – werd doorgegeven van vader op zoon. En van maestro op leerling.

Over het ambacht van pizza maken zei een Italiaanse pizzaiolo ooit:

“Niemand vertelt je iets. Je moet kennis stelen, door over de shouder mee te kijken van iemand die alle geheimen van de pizza kent”

Op italiëplein.nl mag je over onze schouder meekijken. Wat wij de afgelopen jaren hebben geleerd over het maken van De Perfecte Pizza, delen we hier met jou. Struin rustig eens door onze vele blogjes en recepten. Of bekijk eens een aantal van onze handige (en leuke) pizzafilmpjes op YouTube.

Wil jij jouw pizza echt naar de next level tillen? Kom dan een keer naar onze pizzaworkshop in Doetinchem. Of volg De Perfecte Pizza Formule, onze digitale workshop.

In de webshop van italiëplein vind je vervolgens alle ingrediënten en pizzagereedschappen om zelf die héérlijke pizza te maken.

Alle producten in onze shop hebben we trouwens eerst zelf getest. We verkopen wat we verkopen omdat we er echt enthouiast over zijn. Veel van de artikelen in onze shop zoals pizzabloem, tomaten en tools importeren wij zelf en rechtstreeks uit Italië.

Een paar van onze projecten

Waar we echt meer dan supertrots op zijn, is het uitgeven van de Nederlandstalige editie van het boek bloem water gist zout passie (1e druk uitgegeven in 2015; 2e en 3e druk in 2020). Dit boek is oorspronkelijk een Italiaanse uitgave. En wel van de befaamde Napolitaanse pizzavereniging Associazione Verace Pizza Napoletana. Duizenden pizzaliefhebbers hebben het boek intussen in huis.

Ondertussen leerde we maestro pizzabakker Giuseppe Anedda kennen. Van hem hebben we zoooooveeel Het geheim van goed pizzadeeggeleerd over deeg maken. En het mooie is….jij kan ook veel van hem leren. Want Giuseppe heeft van A tot Z opgeschreven hoe je meesterlijk pizzadeeg maakt. Al zijn geheimen staan in het ebook Het geheim van goed pizzadeeg, dat exclusief verkrijgbaar is bij italiëplein. Nergens anders…

We hebben een app!

Ons nieuwste project hebben we in maart 2023 wereldkundig gemaakt. We hebben een app gebouwd die jou gaat helpen om nóg betere pizza’s te bakken. Hoe? Nou…onze app heet Perfect Pizza Flours. Die naam verraadt al iets. Maar zeker nog niet alles… Zet ‘m op je telefoon (we hebben versies voor zowel iOS als Android) en je zal ervaren dat bloem niet zomaar bloem is.

Ondertussen staan er trouwens al weer een paar nieuwe pizzaprojecten lekker te rijzen. Daarover later meer :-)

Meld je dus zeker ook even aan voor onze wekelijkse pizza-mail. Daarin houden we je op de hooogte over onze nieuwe Pizza Projecten. En we geven iedere zaterdag, op vrolijke en inspirerende wijze, een turbo boost aan de pizzabakker in jou!

Meld je trouwens alleen aan als jij de drive hebt om jouw pizza’s steeds iets beter te maken. Heb je te weinig tijd om zelf deeg te maken, eet je liever pizza uit de diepvries of bij de pizzeria omdat dit lekker makkelijk is? Dan heeft het weinig nut om je aan te melden…

Dat komt omdat alles op italiëplein steevast draait om dat ene doel:

bak betere pizza’s!