Op 13 januari dit jaar verging het cruiseschip Costa Concordia nadat het op de klippen was gelopen van het Italiaanse eiland Isola del Giglio. Het schip ligt nu op ongeveer tien meter van de kust van het eiland. Binnenkort beginnen de bergingswerkzaamheden en die zijn, dankzij een Nederlands bedrijf live te volgen op internet.

Bergingswerkzaamheden Costa Concordia live te volgen op internet

De bergingswerkzaamheden van de Costa Concordia, voor de kust van het Italiaanse eiland Isola del Giglio zijn live te volgen op internet, via de website The Last Salute

Berging Costa Concordia

Het bedrijf Prorama van de Nederlander Bo de Visser zegt met de bevoegde Italiaanse autoriteiten een overeenkomst te hebben gesloten om de hele berging te mogen filmen en live te vertonen via de website The Last Salute. Prorama maakt van de berging zogeheten time-lapse beelden: een serie foto's met vastgestelde intervallen om veranderingen vast te leggen. Het resultaat wordt afgespeeld als film.

The Last Salute

Van de beelden van de berging van de Costa Concordia wordt later een documentaire gemaakt, met de titel: The Last Salute.