Interieur van het beroemde Antico Caffe Greco in Rome. Foto © Luis de Zamora

Rome heeft bepaald geen gebrek aan historische plekken. Maar de geschiedenis wordt wel heel tastbaar als je een bezoek brengt aan het Antico Caffè Greco, dat al sinds de opening in 1760 is gevestigd aan de 86, Via dei Condotti in Rome [kaart + route].

Met zijn ruim 250 jaar geschiedenis is Caffè Greco het oudste en waarschijnlijk beroemdste café van Rome. Veel grote schrijvers zoals Goethe, Stendhal en Keats dronken er koffie. Caffè Greco is het op één na oudste café van Italië, alleen Caffè Florian in Venetië (opgericht in 1720) is ouder. 

´Kunstenaars in cafè Greco in Rome´

De Duitse schilder Ludwig Passini schilderde in 1856 zijn 'Kunstenaars in cafe Greco in Rome'

Behalve schrijvers, inspireerde het cafè ook schilders, zoals de Duitser Ludwig Passini (1832-1903). Hij schilderde in 1856 het werk ´Kunstenaars in cafè Greco in Rome´, dat nu te zien is in de Hamburger Kunsthalle.   

Ook na ruim 250 jaar heeft het cafè nog steeds de aantrekkingskracht van een magneet op schrijvers, kunstenaars en politici.

Overnachten in Rome

Breng je binnenkort een bezoek aan de Eeuwige stad? Misschien is een appartement in Rome voor jou een goede verblijfoptie. [gesponsorde link]