In de Milanese kunstenaarswijk Brera ligt aan het Piazzale Cimitero Monumentale de gelijknamige begraafplaats. Veel bekende Milanezen zoals de dichter Quasimodo en de architect Luca Beltrami liggen hier begraven.  

Begraafplaats Milaan

Behalve begraafplaats, is het Cimitero Monumentale een waar openluchtmuseum. De plek is een stille getuige van de geschiedenis van Milaan. Aan de verschillende grafzerken, monumenten en kapelletjes kan je verschillende artistieke invloeden en tijden aflezen. Voor veel kunstenaars was hun bijdrage aan een van de grafmonumenten een prestigezaak.

Geschiedenis van Milaan

De namen op de grafstenen vertellen weer een ander stuk van de geschiedenis van de stad. Wie op deze plaats begraven werd, had immers een zekere sociale status. 

Het Cimitero Monumentale dateert van 1866 en is een ontwerp van de architect Carlo Maciachini (1818-1899). Inmiddels omvat het ruim 250.000 vierkante meter.

Virtuele rondleiding

Op de website van het Cimitero is een virtuele rondleiding te maken langs een aantal van de monumenten, beelden en grafzerken.

Bereikbaarheid Cimitero Monumentale

Openingstijden: maandag gesloten, dinsdag tot zondag van 08.00 tot 18.00 uur. Op feestdagen open van 08.00 tot 13.00 uur. Toegang tot 30 minuten voor sluitingstijd.

Hoe kom je er:

Vliegtuig: Goedkope vliegtickets Milaan
bus: 37 – 70 – 94
Tram: 2 – 4 – 7 – 12 – 14
Metro: M2 (groene lijn) halte Garibaldi
Treinstation: F.S. Garibaldi