Romantisch Rome

Voor romantiek moet je in Rome zijn. Maar wat zijn nou de meest romatische plekjes van de eeuwige stad? We zetten er alvast 3 voor je op een rij.

Via Margutta 

Dat Via Margutta de plaats is om met je geliefde te bezoeken, wordt wel duidelijk in de film Roman Holiday. In deze film speelt Audrey Hepburn een prinses die met haar gevolg door Europa reist. Zo komt ze ook in Rome’s Via Margutta terecht. Audrey, in de film wordt ze Prinses Ann genoemd) is moe van de formaliteiten en komt in opstand. Ze ontsnapt uit het raam, gaat het nachtelijke leven in en ontmoet zo Joe Bradley, een journalist.

Via Margutta

Romantisch toevluchtsoord
Voor degenen die de film nog niet hebben gezien, zullen we niet teveel verklappen. Maar wel dat Via Margutta het romantische toevluchtsoord wordt van Audrey Hepburn. Het vele groen, de bijzondere galerietjes, de leukste terrasjes en een mooie fontein maakt het tot een onvergetelijke plek. Als je Via Margutta bezoekt, dan waan je je in een klein Italiaans kunstenaarsdorp. Ook heb je hier een oude druivenrank, het is de laatste overgebleven wijngaard van Margutta.

Villa Borghese Rome

Villa Borghese

Wie Villa Borghese bezoekt, komt verliefd (of nog verliefder) terug. Het is een openbaar park vol musea, villa’s, paviljoenen, sculpturen en met Laghetto, een klein meer in het midden van het park. Bij dat meer heb je een prachtige tempel: de perfecte plek om met je lief een roeiboot te huren en het meertje rond te varen.

In het Nationaal Museum Galleria Borghese staat het beroemde beeldhouwwerk Zonnegod Apollo van Bernini. Apollo is hartstochtelijk verliefd op Daphne, maar Daphne wilt niets van Apollo weten. Bernini heeft Apollo en Daphne vastgelegd op het moment dat Apollo Daphne belaagt en verandert in een laurierboom.

Trevifontein Rome

Trevifontein

De Trevifontein is de grootste fontein van Rome. Het is een enorme afbeelding van de Zeegod Oceanus op een reusachtige schelp. De schelp wordt voortgetrokken door 2 gevleugelde paarden. Wie terug wil keren naar Rome gooit een muntje in de reusachtige fontein. Dat doe je op de volgende manier: ga met je rug naar het water staan. Gooi met je rechterhand een munt over je linkerschouder. Niet omkijken! Anders keer je nog niet terug naar de romantische stad. Met één muntje keer je dus terug naar Rome, met twee muntjes vind je je ware liefde in de stad. En alsof het allemaal niet genoeg is trouw je na drie muntjes in de fontein met een Romein !

Romantisch Rome

Deze drie geweldige plekken maken onderdeel uit van de reis Romantisch Rome van More than Travel. Voel je de liefde? Boek dan deze onvergetelijke en liefdevolle reis. Tijdens de reis komen ook de minder bekende romantische plekjes aan bod! Meer informatie en het hele programma van de reis vind je op www.morethantravel.nl