Voor een diepvriespizza betaal je gemiddeld tussen de 2 en 5 euro. Voor hetzelfde geld maak je jouw eigen diepvriespizza. Die is 100% lekkerder én gezonder. En het maken kost niet meer tijd dan op en neer fietsen naar de supermarkt. Durf jij onze Diepvriespizza-Challenge aan?

Pizzadeeg Maken
Mocht jij ons nog niet kennen: wij zijn Stefan & Elkin en wij helpen pizzaliefhebbers op italiëplein.nl met het bakken van De Perfecte Pizza.

7 Margherita’s uit de diepvries

Het Algemeen Dagblad benaderde ons voor een ‘pizza-test’. Dat is natuurlijk helemaal ons ding ;-)

De krant liet ons 7 Margherita’s uit de supermarktdiepvries proeven.

Wij gaven onze eerlijke en oprechte mening. 

De Margherita-test staat op 7 oktober 2023 in de krant.

Nou hebben wij al aardig wat pizza gegeten in ons leven. We weten intussen hoe een authentieke Margherita , de Koningin der Pizza’s, hoort te smaken.

De Diepvries Koningin heeft ons nou niet bepaald verleid…

Veel vet, suiker, kaas die lang niet altijd mozzarella was…oregano in plaats van basilicum. Veel platgestampte randen met weinig lucht…slappe, sponzige bodems. De smaak van bouillon.

We proefden toch vooral het lucratieve businessmodel achter de diepvriespizza…wetende dat supermarkten er wekelijks vele duizenden verkopen.

De kwaliteit viel ons echt serieus tegen.

De beste diepvriespizza…die maak je dus lekker zelf!

Wij laten je daarom graag zien hoe jij jouw diepvries vult met 6 zelfgemaakte pizza’s. Die vele malen lekkerder én gezonder zijn dan de bevroren pizza’s uit de supermarkt.

Dit kan allemaal voor hetzelfde geld dat je anders uit zou geven aan een fabriekspizza. En in dezelfde tijd die het kost om op en neer naar de supermarkt te fietsen. 

Daar gaan we…

Wat heb je nodig?

Voor 6 zelfgemaakte Margherita’s:

 • 1 blikje goede kwaliteit gepelde tomaten, bijvoorbeeld deze Italiaanse gepelde tomaten van Valgri > Kosten: €1,29
 • 1 pak 00-bloem > Kosten: €2,19 euro
 • 3 bolletjes mozzarella van 220 gram > Kosten: €0,89 tot €2,00 per bolletje (aan jou de keus hoeveel je uit wilt geven)
 • 1 plantje verse basilicum > Kosten €2,00
 • 3 gram gedroogde (instant)gist > Kosten €0,30

De ingrediénten kosten bij elkaar dus €8,45 tot €11,78 euro. Maar daar bak je dus wel meteen 6 pizza’s mee. Dus dat is omgerekend €1,41 tot €1,96 per pizza.

Je hebt daarnaast ook nog een klein beetje zout nodig en een scheutje olijfolie is optioneel. Laten we het daarom afronden op €2 euro per pizza. Net als de prijs in de supermarkt dus.

De kosten voor het verwarmen van de oven en het bakken van jouw pizza’s laten we hier even buiten beschouwing. Diepvriespizza’s moet je immers ook opwarmen. Dat valt ongeveer wel tegen elkaar weg.

Maar zelf pizza maken is toch best veel werk?

Dat valt reuze mee. Als je op en neer fietst naar de supermarkt om een diepvriespizza te kopen, dan ben je snel 20 tot 30 minuten onderweg, inclusief de tijd in de winkel.

In die tijd maak je makkelijk je eigen deeg. En vergeet ook niet dat je 6 pizza’s gaat maken. Daar kan je dus straks meerdere keren van eten. 1 keer bakken dus voor meerdere avonden gemak.

Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat het deeg maken ongeveer 20 minuten werk is, maar je kan dan niet meteen pizza gaan bakken. Je moet jouw deeg eerst voldoende laten rusten.

Je hebt 2 opties:

1.) In de avond deeg maken > deeg een nacht in de koeling leggen > volgende dag pizza bakken

2.) In de ochtend deeg maken > deeg een paar uur laten rusten > later op de dag pizza bakken

Recept voor je eigen diepvries-Margherita

Je kan het deeg maken in de keukenmachine, maar je kan het ook met de hand kneden. In beide gevallen is het deeg kneden ongeveer 20 minuten werk: 5 minuten voor het afwegen van je ingrediënten en circa 15 minuten voor het mengen en kneden van de ingrediënten.

Het bakken en invriezen van jouw pizza

En dan is het tijd om jouw Margherita’s te bakken. Je hebt 6 bolletjes deeg. De werkwijze is eenvoudig:

 • Zet je oven aan op de warmst mogelijke stand en verwarm de oven voor,
 • Scheur je bolletjes mozzarella in kleine stukken, reken op ongeveer een halve bol mozzarella per pizza,
 • Doe jouw blikje tomaten in een kom en pureer ze zo kort mogelijk met de staafmixer. Hoe korter je pureert hoe meer stukjes tomaat je saus zal bevatten. Hoe langer je pureert, hoe gladder de saus. Pureer sowieso niet langer dan 10-15 seconden,
 • Maak nu van een bolletje deeg een ronde bodem,
 • Verdeel er een dun laagje tomatenssaus op (niet te veel!) en leg jouw pizza in de oven. Bak je pizza niet 100% af, maar ongeveer tot 85%,
 • Haal de pizza uit de oven en laat je bodem met saus iets afkoelen op bijvoorbeeld een rooster,
 • Bak de volgende pizza’s, tot je ze alle 6 klaar hebt,
 • Beleg jouw (afgekoelde) 6 pizza’s nu met stukjes mozzarella, een paar blaadjes basilicum en eventueel een scheutje olijfolie,
 • Verpak jouw pizza’s goed in bijvoorbeeld wat vershoudfolie en vries ze in.

Heb je een keer weinig tijd om te koken of gewoon zin in pizza…dan hoef je alleen maar een van jouw heerlijke zelfgemaakt bevroren pizza’s in een voorverwarmde oven te leggen. Bak een paar minuten tot de mozzarella mooi gesmolten is en je deeg goudbruin gekleurd.

Buon appetito!