Als je naar Rome gaat en zin hebt om het echte Italië te proeven, ga dan eens pizza eten in een van Rome's pizzeria's. De Romeinse pizzeria's zijn over het algemeen levendig (sommigen ronduit druk) en lawaaiig. En dat maakt ze precies zo leuk.

De beste pizza's van Rome

Eigenlijk is het ondoenlijk om een lijst te maken met de beste pizzeria's in Rome. De keus is daarvoor simpelweg te groot en in heel veel pizzeria's worden gewoon hele goede houtovenpizza's geserveerd. Toch zijn er wel enkele zaken die intussen een reputatie hebben opgebouwd. Een overzicht van enkele 'hotspots':

Pizzeria Baffetto Rome

Pizzeria Da Baffetto

www.pizzeriabaffetto.it

Adres: Via del Governo Vecchio 114, vlakbij Piazza Navona

Bijzonderheden: Meestal een flinke rij wachtenden voor de deur. Na je pizza kan je ook niet erg lang blijven zitten om na te tafelen, de volgende klanten staan immers al te wachten

Pizzaria Remo Rome

Pizzeria Remo

Adres: Piazza Santa Maria Liberatrice 44

Bijzonderheden: als je na 20.00 uur arriveert is de kans groot dat je in de rij staat voor een pizza

 

Pizzeria Da Ricci Rome

Antica pizzeria fratelli Da Ricci

www.anticapizzeriaricciroma.com/

Adres: Via Genova 32

Bijzonderheden: Een van de oudste pizzeria's van Rome (sinds 1888); begon ooit als enoteca; je krijgt hier – in tegenstelling tot veel andere Romeinse pizzeria's – geen flinterdunne knisperende pizza, maar een pizza Napolitaanse stijl met een wat dikke korst.

Pizzaria Dar Poeta Rome

Dar Poeta

http://darpoeta.com/

Adres: Vicolo del Bologna 45

Bijzonderheden: de pizzeria zit een beetje verstopt in een zijstraatje van de wijk Trastevere. De pizzeria staat vooral bekend om haar unieke calzone met nutella en ricotta. 

Pizzaria Panattoni Rome

Panattoni

Adres: Viale Trastevere 53

Bijzonderheden: Je kan hier binnen en buiten eten, vooral in de zomer staat er hier meestal een flinke rij gasten te wachten

 

Als je bij deze 5 pizzeria's nog niet genoeg pizza hebt gegeten, dan kan je ook nog naar:

  • Il Leoncino
  • La Montecarlo
  • Ivo
  • Sforza
  • La Fucina