Het Lago Maggiore, gelegen in het noorden van Italië, is voor veel Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Het water heeft een grote aantrekkingskracht op zonaanbidders en watersportliefhebbers en met duizend kilometer (gemeten vanaf Utrecht) is het gebied goed te bereizen.

Isola dei Pescatori en Isola Bella, Lago Maggiore (Italie)

De eilanden Isola dei Pescatori (links met de toren) en Isola Bella (uiterst rechts met de villa) in het Lago Maggiore

Westelijk deel Lagio Maggiore

Isole Borromee

De 3 Borromeische eilanden, gelegen in het westelijk deel van het Lago Maggiore, van boven naar beneden: Isola Madre, Isola dei Pescatori en Isola Bella

In het westelijk deel van het Lago Maggiore,gelegen tussen Pallanza en Stresa, liggen 3 eilanden die stuk voor stuk erg de moeite waard zijn om te bezoeken:

Borromee eilanden

Deze drie eilanden, ze zijn allemaal open voor publiek, zijn de bekendste van de zogeheten Borromee eilanden (in het Nederlands: Borromeïsche eilanden). De eilanden zijn vernoemd  naar de Italiaanse familie Borromeo die aan het begin van de 17e eeuw de eilanden aankocht. Isola Madre en Isola Bella zijn nog steeds hun privé-eigendom. 

Informatie & foto's
In een serie blogjes bespreekt italiëplein deze drie Borromee eilanden van het Lago Maggiore. Klik hierboven op een van de eilanden voor meer informatie en foto's.

Eilanden en plaatsen in en rond het Lago Maggiore die bereikbaar zijn met de boot vanaf Pallanza

Bord met vertrektijden, vanuit Pallanza, van de boot richting verschillende eilanden en steden in en rond het Lago Maggiore. Foto: italieplein

Bereikbaarheid van de Borromee eilanden

De Borromeïsche eilanden zijn vanuit diverse plaatsen aan het Lago Maggiore met de veerdienst bereikbaar. Er vertrekken onder meer boten vanuit Cannobio, Pallanza en Stresa. Meer informatie over tarieven en vertrektijden staat op de site Navigazione Laghi. Naast de reguliere veerboten varen er ook commerciële bootdiensten van en naar de eilanden, de prijzen daar variëren. Spreek vooraf een vaste prijs af.

Reisgidsen Noord-Italië

Zoek je nog reisgidsen voor dit gebied, dan vind je ons blogje
'Nieuwe reisgidsen voor vakantie in Noord-Italië' wellicht interessant.