Gemelli DiVersi - Tutto Da Capo

De Italiaanse pop/rap-groep Gemelli DiVersi is de muzikale hit van dit moment in Italië. Afgelopen juli verscheen, in aanloop naar het verschijnen van het nieuwe album Tutto Da Capo, de single Per farti sorridere [hier de link naar het nummer in Spotify]. De single scoorde op zichzelf niet eens zo gek hoog in de hitlijsten (het kwam binnen op nummer 32 in de Italiaanse 'Top digital download' en haalde 28 als hoogste positie), maar het was wel een typische zomerhit in de zin dat Per farti sorridere veelvuldig gedraaid werd op de radio. Met als gevolg dat het album Tutto Da Capo in de eerste week van verschijning meteen binnenkwam op nummer 1.

Gemelli DiVersi staat op nummer 1 in de Italiaanse album Top 100

Gemelli DiVersi staat op nummer 1 in de Italiaanse album Top 100

Gemelli DiVersi

De groep Gemelli DiVersi, vier man sterk, ontstond in 1998 in Milaan uit twee verschillende rapgroepen: La Cricca en Rima Nel Cuore. Hun eerste single in 1998 was Un Attimo Ancora, een rap op een sample van het nummer  Dammi Solo un Minuto van de Italiaanse rockgroep Pooh [hier de link naar Spotify]. Het nummer en het bijbehorende album werden beiden hits. De band bracht in totaal acht albums uit.

Ben je liefhebber van Italiaanse muziek?
Check dan ook even de webwinkel van italiëplein op facebook met tal van albums en greatest hits-cd's van diverse Italiaanse artiesten. Je betaalt veilig via iDeal, alle bestellingen worden binnen 1 werkdag verstuurd.

» Naar de webwinkel