Maak jouw pizza’s onwéérstáánbaar!

Ontdek hoe je jouw pizza’s zóóó goed maakt, dat familie, vrienden en zelfs betalende gasten jouw pizza’s gewoon lekkerder vinden dan die van de plaatselijke pizzeria.

–> Ben je deelnemer aan de Perfecte Pizza Formule en wil je inloggen? Dat kan HIER.

De Perfecte Pizza Formule
Herken jij dit: soms bak je voor je gevoel best een redelijke pizza…

Maar een volgende keer valt het resultaat je toch weer wat tegen?

Dat is niet wat je wil.

Sterker nog, als vrienden bij jou komen eten, dan wil je dat jouw pizza’s op hun best zijn.

Laat staan wanneer je pizza’s bakt voor betalende gasten. Bijvoorbeeld voor jouw lunchroom, bed & breakfast, foodtruck, café of theetuin, dan is een mislukte pizza echt het allerlaatste wat je wil…

Liever steel jij de show en zet jij De Perfecte Pizza op tafel.

Een foutje is snel gemaakt…

In het hele proces van pizzadeeg maken en pizza bakken is een foutje snel gemaakt. Als je niet precies weet wat je verkeerd doet, dan blijven jouw pizza’s gegarandeerd onvoorspelbaar en niet van een constante kwaliteit.

Het omgekeerde is vele malen leuker: als je weet waar de foutjes zich het liefst verstoppen, dan kan je ze voor zijn.

De Perfecte Pizza FormuleJe bakt dan ALTIJD een onweerstaanbare pizza.

Je hebt nooit meer gedoe met pizza’s die aan je werkblad blijven plakken. Die niet op je pizzaschep willen. Of waarvan de bodem zwart verbrand uit de oven komt.

Je hebt geen last meer van ingezakt deeg of uitgelopen plakkerige pizzabolletjes.

Nee, pizzabakker….

Jij bakt pizza’s die vederlicht zijn. Luchtig. En met een knisperende, knapperige bodem.

Familie en vrienden smeken je wanneer ze weer mogen komen eten…

Betalende gasten overladen jou met lovende recensies en een onbetaalbare hoeveelheid mond-op-mond-reclame!

Online training De Perfecte Pizza Formule

Nieuwe online training van italiëplein. Speciaal voor alle pizzaliefhebbers die klaar zijn met telkens maar wat aanklooien en die gewoon keer op keer op keer een spectaculair goede pizza willen bakken.

In deze training delen wij – Stefan & Elkin, de mannen achter italiëplein – alle technieken en geheimen die wij de afgelopen 12 jaar hebben geleerd en verzameld. Niemand biedt je de benodigde basiskennis over zelf pizza bakken zo overzichtelijk en duidelijk aan in 1 smaakvolle online training.

Je leert het Grootste Pizzageheim. En ook welke van alle pizzaingrediënten veruit het meeste invloed heeft op jouw pizza.

Je vergroot je kennis & verbetert jouw skills! De pizzabakker in jou krijgt gegarandeerd een Turbo Boost.

Maak van je hobby je (parttime)beroep. Jij bakt binnenkort pizza’s die zich onderscheiden van de grijze meute. In die meute vind je vooral ploeterende bakkers die werkelijk geen idee hebben wat ze doen en die hun klanten slecht gemaakt onrijp deeg serveren met daarbovenop smakeloze analoogkaas uit de kaasversnipperaar.

Ideaal: je volgt onze training waar en wanneer het jou uitkomt. Je houdt ook altijd toegang zodat je alle geheimen & technieken kan raadplegen wanneer jij maar wil.

De kennis die je in deze training opdoet is echt super waardevol, professionele pizzabakkers betalen voor cursussen met dezelfde informatie vaak duizenden euro’s.

italieplein_Stefan_DePerfectePizzaFormuleStefan Tibben

 • Ik durf wel te zeggen dat ik in 2010 met italiëplein.nl de allerrrrreerste en enige was met een website vol kwalitatief goede informatie over het maken van De Perfecte Pizza. Vandaag de dag is italiëplein de grootste Nederlandstalige website over zelf piza maken.
 • Pizza bakken leerde ik voor een deel in de praktijk: door duizenden pizza’s te bakken op festivals, bruiloften, buurtfeesten en andere evenementen. Ik maakte in het begin trouwens alle fouten die je maar zou kunnen maken als pizzabakker. Maar ik leerde gelukkig wel van mijn fouten… :-)
 • Met pizza bakken ben je nooit uitgeleerd. Dus toen ik tijdens mijn eigen pizzareis een Italiaanse Maestro-pizzabakker leerde kennen, zorgde dat wel voor een enorme boost. Wat heb ik veel van hem geleerd…
 • Onder de vlag van italiëplein heb ik 3 pizzaboeken uitgegeven, waaronder de klassieker Bloem water gist zout passie over de Napolitaanse pizza. Van deze bestseller zijn in Nederland en België intussen vele duizenden exemplaren verkocht. Staat ie bij jou ook in de kast?
 • Samen met pizzacompagnon Elkin geef ik sinds 2018 pizza workshops in Doetinchem. Onze workshops zijn vaak maanden van te voren al uitverkocht. En de deelnemers uit zowel Nederland als België geven ons steevast hele hoge waarderingen:

“Een heel leuk ontspannen programma met voldoende interactie. Stefan weet echt waar hij het over heeft! Ongelofelijk dat hij mij in deze ene workshop een perfecte pizza kon laten maken. Ik ben heel blij dat ik de moeite heb genomen om bij die gozer les te nemen. Stefan bedankt!” – Izak van Hoven

italieplein, Elkin, DePerfectePizzaFormuleElkin Coppoolse

 • Mijn pizza-avontuur begon met de kookstudio van mijn vrouw  Bij de start van de studio kregen we jaren geleden van familie en vrienden een houtoven kado. Sindsdien organiseren we regelmatig pizza-aanschuifmaaltijden in Doetinchem. We zetten dan, op z’n Italiaans, lange tafels buiten neer en bakken de hele avond ontelbaar veel pizza’s. Die snijden we in punten die we rond laten gaan onder de gasten. Het zijn steevast lange, mooie en gezellige avonden, waar continu lekker van puntjes pizza wordt gesnoept. Mijn handen hebben hierdoor al duizenden pizza’s gevormd en gebakken.
 • Stefan en ik leerden elkaar in 2018 kennen. We zijn na het drinken van een goede espresso, een van mijn andere uit de hand gelopen hobby’s, vrij snel samen de pizza workshops van italiëplein gaan geven. Met dank aan Stefan’s ervaring ben ik alle fijne kneepjes van de ‘Witte Kunst’ te weten gekomen. En met deze kneepjes hebben we sinds 2018 vele honderden pizzaliefhebbers geleerd hoe ze thuis De Perfecte Pizza bakken.
 • Een van de geheimen van De Perfecte Pizza is trouwens dat je een hele avond puntjes pizza kan eten zonder dat je een vol gevoel hebt. Hoe dat komt? Die vraag beantwoorden we zeker in de Perfecte Pizza Formule!

“We hebben echt genoten van jullie pizza workshop” – Ton en Anita Groenhuizen

“Een ontzettend leuke en leerzame workshop!” – Anouk Mennen

“De workshop was een cadeautje van mijn vrouw. Toegegeven, ik was sceptisch. Wat kan er nu misgaan met het maken van pizzadeeg? Sinds de workshop niet heel veel meer. De uitleg over pizzameel, rijstijden, hoe te kneden etc., je moet het een keer horen, zien en zelf doen. Kortom: wie graag pizza’s bakt en dat wil verbeteren moet deze workshop volgen.” – Ton Voermans


Pizzaliefhebbers,

Mijn beste en slechtste pizza at ik (Stefan) allebei in Italië.

Die geweldige pizza had ik wel mee willen nemen en in een Gouden Lijst op willen hangen, om er voor de eeuwigheid van te kunnen blijven genieten.

Pizza in een Gouden Lijst

Een goede pizza vergeet je namelijk NOOIT meer.

Het is een vorm van Eeuwige Roem.

De slechtste pizza daarentegen zorgt – jaren na dato – nog altijd voor chagrijn als ik terugdenk aan dat smakeloze stuk karton in Milaan. Ik gooi niet snel eten weg, maar deze pizza heb ik ter plekke in de vuilnisbak gekieperd.

Een slechte, liefdesloze pizza vergeet je ook nooit meer. Het verschil is dat je de pizzabakker dit levenslang nadraagt.

Want waarom lukt het toch zoveel ‘professionele’ pizzeria’s om een crappy pizza te serveren? Met deeg dat zwaar op de maag ligt, met kilo’s goedkope en vette ingrediënten die werkelijk nergens naar smaken? Alleen maar bedoeld om jou zo goedkoop moeglijk een ‘vol’ gevoel te bezorgen….

FEIT: weet jij dat het wetenschappelijk is bewezen dat slecht gemaakt deeg nog heel lang in jouw maag-darmstelsel blijft ronddwalen….brrrr.

Terwijl een goede pizza zo luchtig en vederlicht is als een lentefris opgeschud dekbed.

Genoeg is genoeg!

Laten wij samen de shitty pizza’s een halt toeroepen.

Breng jouw vrienden, familie en betalende gasten liever in vervoering.

Met pizza’s waarvan ze puntjes blijven snoepen en die ze nooit meer zullen vergeten. Sterker, ze smeken je wanneer ze wéér pizza mogen komen eten!


De Perfecte Pizza FormuleOp zoek naar De Perfecte Pizza

In 2010 begon mijn zoektocht. Na een hemelse pizza-ervaring in Italië wilde ik (Stefan) weten hoe je zelf zo’n perfecte pizza moest bakken.

Maar pizzaiolo is in Italië niet zomaar een beroep, het is een ambacht. De kunst van het pizza maken – met al haar finesses en kleine geheimpjes – wordt doorgegeven van vader op zoon. En van Maestro op leerling.

Die kennis lag dus niet bepaald voor het oprapen.

Als ik een Italiaanse pizzabakker op vakantie in mijn beste Italiaans vroeg hoe hij die goddelijke pizza had gemaakt, dan keek hij me aan, lachte vriendelijk, en maakte dan met zijn hand een pols een repeterende beweging terwijl hij zei: “Questo è il mio segreto”, dat is mijn geheim.

Ik maakte in de begindagen van mijn pizza-carrière alle fouten die je maar kon maken. Het pizzaiolo zijn was mij niet met de paplepel ingegoten… dus ik besloot maar gewoon te beginnen.

Ik wilde zo graag mensen blij maken met lekkere pizza’s… en niet alleen mijn eigen gezin.

Maar ik moest wel eerst een paar pizzaprobleempjes overwinnen…

 • Zo tilde ik op een hete, zomerse, festivaldag de deksel op van een van mijn deegkratjes. Wat ik zag was vreselijk… En het leek in de verste verte niet op de mooie bolletjes deeg die ik erin had gelegd. Ik zag alleen maar een brei aan bubbelende massa. Mijn deeg was ontploft!
 • Op een personeelsfeest in hartje winter zou ik met een vriend buiten met de houtoven voor sfeer en knapperige pizza’s zorgen. Er stond op enig moment een eindeloze rij hongerige mensen ons aan te kijken waar de pizza’s toch bleven. Ons deeg was zo koud als ijspegels, onze handen waren blauw-bevroren. Het was onmogelijk om zo de bodems met de hand te stretchen. Uit nood hebben we de deegrollers tevoorschijn gehaald.
 • En dan zwijg ik nog maar over scheurend deeg, of ingrediënten die op de bakvloer van de oven terecht komen, met zwarte stinkende rook tot gevolg. Pizza bakken was bij momenten dikke stress.

Het heeft ons letterlijk jaren gekost om De Perfecte Pizza te doorgronden.

Die lange weg kan jij met De Perfecte Pizza Formule flink inkorten.

In deze ultieme online training delen wij – Elkin & Stefan – al onze kennis met jou. We geven je tips, trucs en aanwijzigen om in no time de Perfecte Pizza te bakken.

Kortom, we maken jou wegwijs op La Strada della Pizza.

Natuurlijk zijn er op de pizzaroute bochten. Geen mens bereikt iets zonder te oefenen.

Maar waar wij in de buitenbocht reden, gunnen wij jou de binnenbocht.

Ik wil me aanmelden voor De Perfecte pizza Formule


Voor wie is De Perfecte Pizza Formule bedoeld?

Let op: Deze training is NIET voor iedereen geschikt. Meld je alleen aan als je jezelf herkent in (een aantal van) de volgende elementen:

» Je wilt daadwerkelijk betere pizza’s leren bakken en je kennis over de bereiding van een goede pizza verbreden

» Je bakt minimaal een paar keer per jaar pizza, maar je zou zeker vaker willen bakken als je resultaten beter zouden zijn 

» Onder pizza bakken versta jij niet het opwarmen van een diepvriespizza

» Je houdt van mooie (Italiaanse) ingrediënten en weet deze op waarde te schatten

» Je vindt het heerlijk om te bakken voor je gezin, familie of vrienden, maar je vindt het bakken nu soms nog best stressvol

» Je hebt plannen om pizza’s aan te gaan bieden aan de gasten van jouw B&B, lunchroom of theetuin, en misschien overweeg je zelfs wel een foodtruck of zelfs je eigen pizzeria te beginnen

» Je bakt bij momenten beslist al een goede pizza, maar je wil meer inzicht in waarom jouw pizza de ene keer beter is dan de andere keer

 

Het maakt voor De Perfecte Pizza Formule trouwens helemaal niet uit als:

 • je een beginnende pizzabakker bent
 • je nog nooit zelf een pizza hebt gebakken
 • als je geen houtoven hebt, in deze training kan je bakken in iedere oven die jij tot je beschikking hebt


De Perfecte Pizza Formule is NIET geschikt als:

X   Je glutenvrije pizza wil leren bakken, dat komt in deze training niet aan bod
X   Je zo druk bent dat je nu al weet dat je geen zin of tijd hebt om zelf deeg te maken of te oefenen
X   Je deeg wilt leren maken met biga, poolish, desem, hoge hydratatie of autolyse. Dit zijn stappen voor gevorderden die we nog niet in De Perfecte Pizza Formule behandelen.   


Wat je leert in De Perfecte Pizza Formule:

 • Waarom de ‘beste’ bloem voor pizzadeeg helemaal niet bestaat
 • Dat molenaars iets massaal niet doen, terwijl jij wél zou willen dat ze het deden
 • Het belangrijkste getal dat je moet kennen voor een goede pizza
 • Waarom er helemaal geen recept bestaat voor een dunne bodem
 • Hoe je simpel en zonder stress voor een grotere groep pizza kunt bakken
 • Hoe je deeg licht en luchtig wordt (terwijl jij rustig andere dingen aan het doen bent)
 • Waarom sommige pizza’s uit de pizzeria als een baksteen op de maag liggen
 • Waarom ze in Rome vinden dat de Napolitaanse pizza niet gaar is
 • Wat jouw magische pizzaingrediënt is en hoe je het moet gebruiken
 • Hoe je de perfecte pizza bakt als je geen houtoven hebt
 • Wat het grootste nadeel is van pizza bakken op de BBQ
 • Wat jij fout doet als je pizza blijft plakken
 • Hoe je jouw pizza spannender maakt
 • Waarom middelmatige pizzabakkers dol zijn op suiker
 • Hoe je pizza op het allerlaatste moment toch nog kan mislukken…
 • Waarom je bij pizza eerst moet denken en dan pas moet doen
 • Hoe je last minute toch nog je pizza avond kan redden als je deeg hopeloos is mislukt

Wat krijg je als je meedoet aan deze training?

Na je aanmelding krijg je toegang tot de besloten wereld van De Perfecte Pizza Formule, vol video’s, vragensessies, powerpoints, audiobestanden, nuttige recepten en downloads. De volgende elementen komen uitgebreid aan bod in de training:

1. De Perfecte Pizza kan je vooraf berekenen

Gewoon maar willekeurig beginnen met pizzadeeg en “een beetje van dit en een beetje van dat” zijn vanaf nu verleden tijd. We gaan alles met je delen wat voor een goede pizza relevant is om te weten. Je zou dit de pizzatheorie kunnen noemen. Maar “theorie” klinkt super saai, en dit is juist het tegenovergestelde. Sterker nog, dit wordt de leukste scheikundeles uit je leven. Ook als jij, net als wij, helemaal geen aanleg hebt voor scheikunde.

2. Witte Kunst

Je gaat Witte Handen maken. Want alleen door te oefenen ga je de Perfecte Pizza ook echt in de vingers krijgen. Je gaat mengen, kneden, opbollen en stretchen. En wie weet ook nog wat deeg in de lucht gooien ;-) Je kan met het startpakket, die tegen een geweldige aanbieding bij de training komt, gelijk starten zodat je alles wat je leert meteen kunt oefenen en in de praktijk kan brengen.

3. Jouw pizza als beleggingsobject

Wat en hoeveel je op een pizzabodem legt, bepaalt voor een groot deel het succes van jouw pizza. Je krijgt het simpele geheim van een goede pizzasaus, we kijken naar het stapelen van ingrediënten en we hebben een geniale tip voor basilicumblaadjes.

4. Je pizza bakken 

Hoe krijg je jouw pizza schadevrij op je pizzaschep? En er ook weer schadevrij vanaf? Hoe voorkom je een verbrande bodem en op welke temperatuur kan je nou eigenlijk het beste bakken? En welke invloed heeft de oven waarin je bakt?

5. Pizzapakket

Als deelnemer van De Perfecte Pizza Formule krijg je een aanbieding voor een mooi pizza startpakket met ingrediënten om te starten. Zo kan je meteen aan de slag met alles wat je in de training geleerd hebt!


Je houdt altijd toegang

Dit is een online training, en dat heeft veel voordelen voor jou:

 • De training heeft geen tht-datum. Je houdt dus onbeperkt toegang tot de training, video’ s en materialen
 • Laat jouw pizzadeeg gerust rijzen, maar JIJ hoeft NIET te reizen :-) Je volgt de training lekker ontspannen waar en wanneer jij wil
 • Meer dan internettoegang en een computer, laptop, ipad of smartphone heb je niet nodig
 • Je krijgt toegang tot online vragensessies waar je persoonlijk al jouw vragen kan stellen
 • De vragensessies worden opgenomen, je kan ze dus altijd terugkijken. Dat is handig want de vragensessies zitten boordevol goede vragen van mededeelnemers, en dus ook boordevol goede tips om jouw pizza nog verder te verbeteren

BONUSSEN:

Als jij je aanmeldt voor De Perfecte Pizza Formule, dan krijg je toegang tot de training, én je krijgt de volgende bonussen (ter waarde van €300):

» BONUS #1: Het rijsproces van deeg [bonusvideo]. Leer herkenen wanneer jouw pizzadeeg perfect en klaar is voor gebruik. En ook wanneer het deeg-hoogtepunt voorbij is.

» BONUS #2: Met deeg gooien [bonusvideo]. Heeft dat nou nut, dat gooien met deeg? Of is het alleen maar voor de show? Elkin laat je de techniek zien om je pizzabodem in de lucht te gooien (en ‘m ook weer netjes op te vangen :-)) De volgende keer dat jij pizza bakt voor vrienden, steel jij de show…

» BONUS #3: Zo maak je jouw pizza uniek [bonusvideo]. Stefan geeft je een serie eenvoudig toe te passen trucs waarmee je jouw pizza een leuke en smaakvolle twist geeft.

» BONUS #4: Gouden Smaakcombinaties op een pizza. Vind je het lastig om zelf (nieuwe) combinaties aan ingrediënten te bedenken? Of wil je wel eens een pizza maken buiten de gebaande paden? Je pizza beleggen wordt kinderspel met ons overzicht aan bewezen smaakcombinaties! 

» BONUS #5: Live vragensessie met Stefan & Elkin van italiëplein. Stel ons jouw pizzavragen en leer van de vragen van andere deelnemers. Super waardevol!
Aanmelden voor De Perfecte Pizza Formule

Heb je vragen of twijfels? Check dan even de Veelgestelde Vragen hieronder. Staat jouw vraag of twijfel er nog niet tussen? Neem dan zeker even contact met ons op via info@italieplein.nl. We helpen je graag.

Wie weet tot binnenkort,

In de Perfecte Pizza Formule behandelen we het hele proces van pizza maken, net als tijdens onze live-workshops. We hebben gemerkt dat Doetinchem niet voor alle pizzaliefhebbers om de hoek is, vandaar dat we nu ook een online training hebben gemaakt. De inhoud van de online training en de live workshop is vergelijkbaar. Als je deelneemt aan De Perfecte Pizz Formule houd je wel onbeperkt toegang tot alle video’s en materialen. Dus ook als opfriscursus is deze online training zeker geschikt als je de live workshop al eens hebt gevolgd.