Italië is deze zomer de op twee na populairste vakantiebestemming om met de auto heen te gaan. Naar schatting worden er deze zomer een half miljoen autovakanties naar Italië afgelegd. Voor Frankrijk zijn dat er 1,4 miljoen en voor Duitsland 780.000. Na Italië volgt Oostenrijk met 370.000 auto-vakanties. 

Half miljoen autovakanties naar Italie

Deze zomer zullen naar verwachting minder mensen met de auto op vakantie gaan dan vorig jaar. Circa 4 miljoen vakanties zullen met de auto ondernomen worden en dat is 9 procent minder ten opzichte van 2010, zo heeft pechhhulp Route Mobiel becijferd. Onder meer vanwege de hoge benzineprijzen kiezen vakantiegangers deze zomer wat vaker voor een goedkope vliegvakantie boven een autovakantie.

Pechgevallen

Frankrijk en Duitsland zijn ook de nummers 1 en 2 als het gaat om aantal pechgevallen op de weg. België staat op een derde plaats omdat veel landgenoten België doorkruisen op weg naar Frankrijk. Italië staat qua pechgevallen op een vierde plaats, gevolgd door Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en sinds vorig jaar ook Kroatië en Tsjechië.