Het Italiaanse druivenseizoen is gestart. De weersomstandigheden zijn goed geweest in zuidoost Italië, waardoor de smaak en kwaliteit van de Italiaanse druiven dit jaar uitstekend zijn.  Agricoper uit Puglia is een van de grootste producenten van duurzaam geteelde Italiaanse druiven. Slechts 48 uur na de oogst liggen de druiven al in de Nederlandse winkel.

´Het Italiaanse druivenseizoen start in juni en loopt door tot eind december´, legt Wilfred Heijstek van The Greenery uit. The Greenery importeert groente en fruit en levert die vervolgens aan bijvoorbeeld supermarkten.

Black Magic
Het druivenseizoen begint volgens Heijstek met Black Magic, zwarte druiven met pit. ´Vanaf medio juli zijn de eerste witte pitloze druiven van de variëteit Sugraone beschikbaar. Deze druiven zullen tot eind augustus aangevoerd worden. Hierna zijn witte pitloze Crystal druiven tot eind november verkrijgbaar.´

Behalve deze soorten zijn tijdens het druivenseizoen ook de Victoria, Italia (muskaatdruif, wit met pit), Red Globe (rood met pit), Crimson (rood pitloos) en Palieri (zwart met pit) verkrijgbaar.

Oogstkalender Italiaanse druiven

(c.s. met pit, s.s. zonder pit)

Kalender Italiaanse druivenoogst

The Greenery importeert de druiven van Agricoper uit Puglia, een van de grootste producenten van duurzaam geteelde Italiaanse tafeldruiven (398 hectare) uit de zuidoostelijk gelegen regio Puglia. Zo heeft het bedrijf voor alle druivensoorten gewasbeschermingsplannen om de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen tot een minimum te beperken.

In Nederland verkrijgbaar

Agricoper heeft de logistieke keten zodanig ingericht dat de druiven direct na de oogst gekoeld worden. Binnen drie tot vijf uur na de oogst zijn de druiven klaar voor transport. Binnen 48 uur na de oogst zijn de druiven op hun eindbestemming in Europa. In Nederland zijn de druiven verkrijgbaar bij verschillende supermarkten zoals Super de Boer, Jumbo, Plus, Deka, Hoogvliet, Vomar en Coop.

Agricoper merkt dat vooral de vraag naar pitloze druiven toeneemt. Agricoper legt zich de komende jaren volledig toe op de verdere ontwikkeling van pitloze variëteiten. Er worden momenteel testen gehouden met meer dan 25 rassen. In 2010 werd Agricoper beloond met de Grappolo d’oro Export award, een prestigieuze Italiaanse prijs voor de beste groente- en fruitexporteur.