Het lekkere aan vakantie is dat je je ’s ochtends alleen maar druk hoeft te maken over het regelen van een heerlijk warm croissantje :-)
Daarna heb je de rest van de dag de tijd om uit te vogelen bij welke pizzeria je ’s avonds gaat eten.
Maar naar welk vakantieland je ook gaat, je komt wel steevast dezelfde pizzaprietpraat tegen.
Van plaatselijke pizzabakkers die jou proberen te verleiden.
Sla maar eens zo’n zomers touristenkrantje open…
“De beste pizza van het eiland”
“De lekkerste pizza, authentiek Italiaans recept”
“Onze ongeëvenaarde huisgemaakte pizza’s”
Tja…
In pizzadeeg hoort lucht te zitten, maar dit is gebakken lucht verkopen.
Negeer deze schreeuwers!
De echt goede pizzabakker overtuigt op een hele andere manier.
Die roept niet als hardste dat ie goed is, die bewijst het.
Ik liep deze zomer in Denemarken onaangekondigd tegen een mooi voorbeeld aan, gewoon ergens struinend door de stad, op een van de pleinen van Kopenhagen.
Op het gevelbord stond niet meer dan de naam van de pizzeria met daaronder 1 simpel zinnetje dat aan de echte pizzaliefhebber meteen duidelijk maakt dat je hier moet zijn:
“72 hours of love”
Het enige nadeel: er was geen tafel meer te krijgen.