Noem het maar gewoon: het project waar de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA dit voorjaar 125.000 dollar in investeerde. Nasa gaf dat bedrag aan het bedrijf SMRC. De opdracht: ontwikkel een 3D-printer waarmee je pizza kan printen. Nee, geen plaatje van een pizza, een echte pizza. In 3D.

Een pizza printen in 3D

Intussen heeft SMRC een prototype getoond van de printer. Op onderstaand filmpje zie je het apparaat een pizza printen. Dat wil zeggen: er wordt laag voor laag een pizza opgebouwd aan de hand van enkele ingrediënten. De printer print als eerste een laagje deeg, gemaakt van een voorraad eenvoudige en niet-bederfelijke ingrediënten. Op een laagje deeg wordt de saus geprint, in dit geval ketchup. Daarna volgt een laagje roomkaas. De pizza wordt gebakken op de verwarme ondergrond.

Deze pizzaprinttechniek zit uiteraard nog in de vroege testfase, maar het is wel een erg mooi gezicht. En het idee achter de printer om in de toekomst astronauten hun voedsel te laten printen is natuurlijk tamelijk revolutionair. 

Pizzawinkel italieplein | zelf pizza bakken