Twee grootheden van de Italiaanse muziek hebben zo vlak voor de feestdagen nieuwe albums uitgebracht. Eros Ramazzotti lanceerde zijn studioalbum Noi en Zucchero gaat op de Cubaanse toer met La Sesión Cubana. Beide albums vlogen snel na de verschijning naar de top van de Italiaanse albumhitlijst.

Italiaanse hitlijst november 2012

Noi - Eros Ramazzotti

Eros Ramazzotti – Noi

Het nieuwe album van Eros Ramazzotti bevat 14 nieuwe liedjes. De sfeer van de liedjes, bijvoorbeeld de sterke titelsong Noi (wij) en het daarop volgende Un angelo disteso al sole is direct te herkennen en is ook onmiskenbaar 'Eros'. Het derde nummer Questra nostra stagione heeft een Colplay-achtig intro en melodielijn. De love song ontbreekt ook op dit Ramazzotti-album niet (Infinitamente), net als de up tempo-nummers.

Muzikale samenwerking
Het enige dat op dit album eigenlijk anders is dan bij eerdere albums van Ramazzotti is dat hij in 5 van de liedjes muzikale samenwerking heeft gezocht, met Andy Garcia, zangeres Nicole Scherzinger, met het Milanese hiphoptrio Club Dogo, met het jonge Italiaanse tenortrio Il Volo en met de Belgische band Hooverphonic. Het geeft deze 5 liedjes net iets meer een internationale touch dan zijn zuiver Italiaanse albums.

Zucchero - La Session Cubana

Zucchero – La Sesión Cubana

Zucchero heeft ten opzichte van zijn vorige (meesterlijke) album Chocabeck het roer flink omgegooid op La Sesión Cubana. Zucchero heeft zijn hit Baila (Sexy Thing) en Cubaans jasje aangetrokken en ook de rest van het album, de naam zegt het al, zit vol Cubaanse invloeden. De nummers Un kilo en Cuba Libre stonden eerder al op het album Live in Italy en zijn er nu dus ook in een Cubaanse versie, net als Everybody´s got to learn sometime dat Zucchero eerder opnam met Vanessa Carlton. Al met al vind ik de Italiaanse Zucchero beter.

Zucchero staat op zaterdag 18 mei 2013 in Zigo Dome in Amsterdam. Kaarten zijn te koop bij LiveNation.

Vakantie in Italië

Heb je plannen voor een vakantie in Italië en zoek je nog een vakantiewoning, kijk dans eens bij HomeAway.
 

Wellicht vind je deze blogjes ook aardig:

» Eros Ramazzotti komt naar Nederland: 20 april 2013, Ziggo Dome Amsterdam

» Zucchero is als wijn: hij wordt ouder en beter

» ‘Oltre le rive’ (Achter de oevers) van Zucchero vertaald