Deze Formule 1-pizza met spicy salami en stukjes gegrilde kip is de signature pizza van italiëplein-bezoeker Ingrid Muller.

Hoe is jouw signature pizza onstaan?

“Ik hou van koken, maar bakte niet zoveel pizza’s omdat we een goede pizzeria voor de deur hebben. Door Corona ging die dicht. Een traditie is dat mijn man altijd pizza wil eten als de Formule 1 begint, dus voor mij was de uitdaging om een soortgelijke pizza te creëren. Vandaar de naam “F1”.”

Wat is het geheim van jouw signature pizza, wat maak ‘m zo onweerstaanbaar?

“De smaak van het deeg en ondanks de wat meerdere toppings dan normaal blijft de korst tot in het midden crisp, niet soggy!”

Deeg en rijstijd: 

“Ik gebruik het basisrecept voor pizzadeeg van italiëplein, met olie. Ik gebruik de Superiore-bloem van Le 5 Stagioni en laat het deeg 8 uur of langer rijzen.”

Pizza F1 met salami en gegrilde kip

Ingrediënten:

  • Home made passata (of sugo uit de winkel)
  • stukjes achterham
  • wat plakjes voorgebakken champignons of groene paprika
  • dun laagje geraspte rode cheddar kaas
  • kleine stukjes Herz spicy Salami
  • stukjes gegrilde kip
  • verse blaadjes basilicum verstopt onder de plakjes buffelmozzarella en een dun laagje 30+ belegen geraspte kaas. (dit voorkomt ook het verbranden van de kip en je hoeft nu de oven niet open te doen tijdens het bakken om het toe te voegen.)

Bakken:

In de oven, 260 graden C, fan stand, bovenin op een metalen pizza plaat met gaatjes. Maar op een bakplaat met bakpapier gaat ook prima (zie de rechthoekige pizza). Gebakken voor 12-14 minuten tot de korst knapperig is.