Ik heb zelf helemaal niks met Formule 1.
Noppes, niente, rien.
Het is bumperkleven voor gevorderden.
Op de snelweg wordt dit gedrag zeer hinderlijk gevonden. Maar in een raceauto levert agressief rijgedrag, onnodig links rijden en inhalen in de bocht louter bewondering op…
Het humeur van De Mensch is veelzijdig.
Maar zelfs ik zie dat Circus-F1 alle details van de show tot in absolute perfectie uitvoert.
Neem de banden.
Die hebben snoeplekkere kleurtjes als geel, groen, oranje, blauw, rood, wit of paars.
Zo kan je als toeschouwer de bandenstrategie van de teams volgen. Door 1 simpele kleur weet je in 1 oogopslag of Max rijdt op soft, medium of hard.
Daar kunnen Molenaars eerlijk gezegd nog wel wat van leren.
Want iedere molenaar maakt verschillende soorten bloem.
En al die soorten bloem hebben verschillende toepassingen.
Wij pizzabakkers hebben bijvoorbeeld sterker spul nodig dan poffertjesbakkers.
Maar op de verpakking zetten hoe sterk de bloem precies is? Dat doen molenaars vrijwel nooit.
Als pizzabakker moet je zelf maar wijs zien te worden uit een paar schaarse aanwijzingen die op de bloemverpakkingen staan, zoals: lungo lievitazione (lange rijstijden) of ideale per impasti ben idratati (voor deeg met veel water).
En de kleuren van al die pakken bloem…?!
Daar valt werkelijk geen Formule-1-logica in te ontdekken.
Ik heb me voorgenomen om hier voor eens en voor altijd eens wat overzicht in aan te brengen.
Ik wil ALLE soorten en merken Italiaanse pizzabloem die verkrijgbaar zijn voor jou in kaart brengen.
Da’ s best een klusje en daar kan ik jouw hulp goed bij gebruiken.
Zou jij mij een foto willen mailen van de pakken bloem die jij gebruikt om pizzadeeg te maken? Het helpt enorm als in ieder geval de barcode duidelijk zichtbaar is op de foto.
Je mag trouwens ook alleen de naam van de Italiaanse molen en de naam van de bloem doormailen.
De merken Caputo en Le 5 Stagioni heb ik al in beeld, die hoef je niet te mailen.
Alle andere merken die je tegenkomt of kent, ook uit de plaatselijke of Italiaanse supermarkt, zijn heel erg welkom.
Samen met mijn pizzacompagnon Elkin ga ik van alle informatie iets heel moois maken voor jullie :-)
Je kan je foto(‘s) en/of korte beschrijvingen van merken en soorten bloem mailen naar bloem@italieplein.nl.
Dit mailadres is altijd bereikbaar, dus wanneer je dit ook leest je mag altijd nieuwe soorten en merken Italiaanse pizzabloem aan ons doormailen. Graag zelfs.
Grazie voor je hulp!
(Foto: Miguel Á. Padriñán)