De app van de Italiaanse zanger Gigi d'Alessio is te downloaden via iTunes

Met een app is het als met een blog: als je er eenmaal aan bent begonnen, dan moet je volhouden. Voor zanger Gigi D’Alessio lijkt de nieuwigheid van zijn eigen app er wel weer een beetje af.

Wat kan je als zanger allemaal in een app stoppen? Foto’s, een link naar iTunes, je levensverhaal en overzicht van uitgebrachte platen, enkele YouTube-filmpjes en je tweets en updates op facebook. 

Napoli

Het is in ieder geval een mooie samenvatting van de app van de Napolitaanse zanger Gigi D’Alessio. Met de YouTube-filmpjes kan je je een tijdje vermaken, maar dat zou eventueel ook kunnen met de YouTube-app die al standaard op de iPhone staat. De foto’s dan? Na een paar keer klikken heb je het wel gezien, wat ook geldt voor de korte biografie (in het Italiaans).

De blogposts dan? Gigi begon enthousiast begin dit jaar, maar sinds mei zit de klad er in. De laatste post is van 26 mei. De app updaten helpt daar niets aan, het blijft stil. 

Blijven over de tweets van Gigi en zijn posts op facebook. In de app zijn er twee buttons voor gereserveerd, één voor Twitter en één voor facebook. Maar wat blijkt, de posts zijn op beide platformen identiek. Dat maakt één van de twee buttons nogal overbodig.

Musica

Is er dan helemaal niets meer te ontdekken in de Gigi-app? Een overzicht van zijn cd’s bijvoorbeeld onder de extra opties ‘Musica’? Maar deze functie leidt je naar een scherm met een aantal video’s, klaarblijkelijk geselecteerd door de fanclub van Gigi.

Nee, Gigi D’Alessio swingt op zijn app beduidend minder dan op zijn cd’s.

App: Gigi D'Alessio
Categorie: Muziek
Prijs: Gratis
Beoordeling italiëplein: **

Link naar de app in iTunes