Het album Ricreazione van de Italiaanse zangeres Malika Ayane is afgelopen week vanuit het niets op de tweede plek beland in de Italiaanse album Top-100.

De Italiaanse zangeres Malika Ayane

De Italiaanse zangeres Malika Ayane. Foto: Francesco Fabbro

Italiaanse muziek vol soul

Malika Ayane is een Italiaanse pop/soul-zangeres die in 1984 werd geboren in Milaan als dochter van een Italiaanse moeder en een Marokkaanse vader. Haar muziek heeft wel iets weg van zowel de soul van Nina Zilla als het excentrieke geluid van zangeres L'Aura.

Malika Ayane

Het eerste album van Ayane verscheen in 2007 en heette simpelweg 'Malika Ayane'. Het album werd in Italië vooral bekend vanwege het nummer Feeling Better, dat werd gebruikt in een reclamecampagne van Vodafone [hier de link naar het nummer in Spotify

Muziekfestival Sanremo

In 2009 deed Ayane mee aan het in Italië populaire muziekfestival van Sanremo. Haar liedje, Come foglie, dat ze samen zong met zanger Gino Paoli, werd geschreven door Giuliano Sangiorgi, de zanger van de band Negramaro. Het nummer haalde het tot nummer 2 in de Italiaanse Top 20. In hetzelfde jaar werd het nummer Il giardino dei salici, een bewerking van het nummer Over the rainbow, gebruikt in een reclamespotje van het Italiaanse pastamerk Barilla [hier de link naar dit nummer]. 

Voor de zanger Valerio Scanu, schreef Malika Ayane het nummer Dopo Di Me, dat het tot nummer 9 haalde in de Italiaanse Top-20.

Ben je liefhebber van Italiaanse muziek? 
Check dan ook even de webwinkel van italiëplein op facebook met tal van albums en greatest hits-cd's van diverse Italiaanse artiesten. Je betaalt veilig via iDeal, alle bestellingen worden binnen 1 werkdag verstuurd.

» Naar de webwinkel