Het idee ontstond rond de eeuwwisseling en nu is het ook daadwerkelijk in Italië verkrijgbaar: een gelato voor je hond. 

In Italië is het vanaf nu te krijgen: een ijsje speciaal voor honden. Foto: Elyssa Albert

Foto: Elyssa Albert

Een ijsje voor de hond 

Het Italiaanse IceBau presenteerde eind mei, op het ijsfestival van Florence, zijn hondenijsjes aan het viervoetige publiek en hun baasjes. Het idee voor een hondvriendelijk ijsje is van de naar de VS ge-emigreerde Italiaanse ijsmaker (en oud-dierenarts) Paulo Dalla Zorza [[bekijk hier een ijstraining van Zorza]. Zorza wilde een ijsje ontwikkelen dat beter geschikt is voor honden, omdat de traditionele Italiaanse gelato voor huisdieren te veel suiker, vet en lactose bevatten. 

Firenze Gelato Festival

Italiaans ijs

Het resultaat, het 'huisdierenijs' IceBau, bevat geen lactose of gluten. Het suikergehalte is laag en het hondvriendelijke ijsje bevat ook nog eens veel meer vezels dan een traditionele Italiaans ijsje. De baasjes van de viervoeters hoeven bij warm weer alleen maar een sachet met het ijspoeder aan te lengen met water en dat in de vriezer te zetten. Eenmaal op temperatuur kan jouw hond zich tegoed doen aan een fris geleiachtig ijsje. De makers beloven een licht verteerbaar, caloriearm en  voedzame opfrisser [bekijk hier het Italiaanse reclamespotje]. 

Aperol Spritz

Speciaal voor de horeca, die de baasjes tijdens de zomermaanden graag ziet komen, is er ook een ijsmachine ontwikkeld om de viervoeters onderweg van een verkoelend bakje ijs te voorzien. Je ziet het al voor je: het baasje op het terras met een Aperol Spritz of een zomerse grappa-cocktail, de hond ernaast met een eigen bakje vanilleijs.