'I cook Italian' is bepaald geen spannende app

In de beschrijving van deze app staat eigenlijk precies wat je mag verwachten: 'iCook Italian is een serie e-kookboeken die apart van elkaar gekocht kunnen worden'. Spannender dan dit wordt het dus ook niet.

De iCook Italian-app heeft twee functionaliteiten: een catalogus en een bibliotheek. De bibliotheek is leeg en ogenschijnlijk bedoeld om favoriete recepten in op te slaan, al blijft het een raadsel hoe je die precies moet toevoegen.

Pizza, vis en salade

De catalogus leidt naar 14 kookonderwerpen zoals pizza, ijs, vis en salades. Klikken op een van deze 14 onderwerpen (ik klik op pizza) levert een Engelstalige tekst op, die gek genoeg ook Engels blijft als je de taalinstelling van de app verandert in Italiaans. Alleen de 14 onderwerpen in de catalogus veranderen van taal. 

Het volledige e-kookboek pizza is te koop voor €2,39, maar op het moment dat je dit te weten komt, heb je eigenlijk nog geen idee hoe deze digitale kookboeken eruit zien.

Dan maar klikken op de knop 'lite version'. Dat levert een foto van het omslag van (in mijn geval) het pizzakookboek op. Je kan wat bladeren langs een inhoudsopgave en drie Engelstalige recepten plus foto van het recept.  Dat is het, ook bij de andere 13 onderwerpen. De iCook Italian-app is niets meer dan een uithangbord voor de serie betaalde digitale kookboeken. Maar de honger naar meer is bepaald niet gewekt. Een matig voorgerecht dus.

App: iCook Italian
Categorie: Boeken
Prijs: Gratis
Beoordeling italiëplein: *

Link naar de app in iTunes