De afgelopen maanden had ik nul inspiratie als het op Italië aankomt. Best onhandig, als je blogt voor een website als italiëplein en claimt verliefd te zijn op het land van pasta e vino.  Ik realiseerde me dat ik in de winter eigenlijk heel Hollands ben. Ieder jaar vind ik het stiekem best leuk als ik mezelf in wanten, sjaals en mutsen mag verstoppen. Als het land wit en stil wordt van een pak sneeuw en de schaatsen weer uit het vet mogen.

Geen enkel moment dat ik in de winter verlang naar Italië. Hoewel ook daar de winter in prachtige skigebieden in volle glorie aanwezig is – een stuk beter vaak dan in Nederland – is dat toch niet de associatie die ik bij het land maak. Dat zijn terrasjes, een warme zomerzon en flaneren door de brede winkelstraten.

Reis naar Italië

Nu de krokussen in Nederland in het gras verschijnen en de eerste lentezon af en toe voorzichtig door de wolken gluurt, begint het weer te kriebelen. Het lijkt wel alsof ik uit een winterslaap ben ontwaakt. Wordt het niet eens tijd om een reisje naar Italië te plannen? Mijn IP-adres is deze week al op een paar reiswebsites blijven hangen. Nu nog kiezen.