In een serie blogjes besteedt italiëplein aandacht aan de 3 in het Lago Maggiore gelegen Borromee eilanden. Vandaag: Isola Bella.

Isola Bella

Isola Bella. Foto's: italieplein

Isola Bella

Van Isola Bella wordt wel gezegd dat het de mooiste is van de 3 Borromee-eilanden. Het eiland is vernoemd naar Isabella, de vrouw van Carlo III. De familie Borromeo liet op het eiland een kasteel bouwen en een prachtige tuin aanleggen. Het kasteel is te bezoeken en je wandelt van de ene prachtige zaal door naar de andere. Van standbeelden tot wandtapijten en van meubilair tot schilderkunst, het kasteel heeft het allemaal in huis. Bijzonder zijn ook de laag gelegen grotachtige kamers die helemaal bedenkt zijn met steen. De grotten geven prachtig uitzicht op het water.

Aankomst op Isola Bella

De aankomst op Isola Bella

Teatro Massimo

Behalve met het kasteel, schittert Isola Bella met haar prachtige tuin die een groot dele van het eiland omvat. Een beeld van de jachtgodin Diana markeert de ingang naar de tuin. Het absolute hoogtepunt van de tuin is het Teatro Massimo, dat is omgeven met cherubijnen, Griekse goden en obelisken. Vanaf het bovenste terras van het teatro heb je prachtig uitzicht over de lager gelegen Giardino d'Amore en het water rondom het eiland (zie de foto's hieronder). 

Teatro Massimo op Isola Bella (Lago Maggiore)

Het Teatro Massimo op Isola Bella

Giardino d'Amore op Isola Bella

Giardino d'Amore op Isola Bella

In onze serie blogjes over het Lago Maggiore verschenen ook:

» De Borromee eilanden in het Lago Maggiore

» Isola Superiore dei Pescatori, eiland van het Lago Maggiore

» Isola Madre, botanisch eiland in het Lago Maggiore

» Cannobio: prima uitvalsbasis voor westelijk deel Lago Maggiore