In een serie blogjes besteedt italiëplein aandacht aan drie in het Lago Maggiore gelegen Borromee eilanden. Vandaag: Isola Superiore dei Pescatori.

Isola Superiore dei Pescatori, Lago Maggiore

Uitzicht op het in het Lago Maggiore gelegen eiland Isola Superiore dei Pescatori, komend vanaf Isola Bella. Foto's: italieplein

'Viseiland' 

Isola dei Pescatori (viseiland) wordt ook wel aangeduid als Isola Superiore en is het kleinste van de drie Borromee eilanden. Als je er langs of omheen vaart met de boot, dan zie je een klein en knus vissersdorpje. Vanaf de boot zie je ook al iets van de charmante kronkelende smalle steegjes. Plaatselijke vissers wonen ook nog steeds op het eiland, als je geluk hebt kan je op het eiland de vissersnetten soms in de zon zien drogen. Het eiland heeft geen in het oog springende paleizen zoals Isola Bella en Isola Madre die wel hebben. Wel zijn er op het eiland meerdere (vis)restaurantjes, waar ook veel bewoners rondom het Lago Maggiore komen eten. 

Foto's Isola dei Pescatori

Isola Superiore dei PescatoriIsola Superiore dei PescatoriIsola Superiore dei PescatoriIsola Superiore dei Pescatori

Verblijf aan het Lago Maggiore

Wil je het noordelijke merengebied en/of de Borromee eilanden bezoeken en heb je een voorkeur voor kamperen, kijk dan eens hier voor een camping Lago Maggiore.

In onze serie blogjes over het Lago Maggiore verschenen ook:

» De Borromee eilanden in het Lago Maggiore

» Isola Madre, botanisch eiland in het Lago Maggiore

» Isola Bella, eiland van het Lago Maggiore

» Cannobio: prima uitvalsbasis voor westelijk deel Lago Maggiore