Op 22 september aanstaande wordt op Campovolo, een enorm terrein bij het vliegveld van Reggio Emilia, een tweede benefietconcert gehouden voor de slachtoffers van de aardbevingen die eind mei Reggio Emilia troffen. Het concert Italia Loves Emilia belooft zo´n vier uur te gaan duren en er wordt aan meegewerkt door deze 14 artiesten: Biagio Antonacci, Claudio Baglioni, Elisa, Tiziano Ferro, Giorgia, Lorenzo Jovanotti, Ligabue, Litfiba, Fiorella Mannoia, Negramaro, Nomadi, Laura Pausini, Renato Zero and Zucchero.

Italia loves Emilia, een tweede benefietconcert voor de aardbevingsslachtoffers in Italie

Italia loves Emilia, een tweede benefietconcert voor de aardbevingsslachtoffers in Italie

Radio Loves Emilia

Naast het liveconcert is intussen ook het initiatief Radio Loves Emilia ontstaan. Meerdere radiostations gaan het concert integraal uitzenden. Het gaat om de volgende zenders: Radio 105, Radio 101, Radio Bruno, Radio Capital, Radio Deejay, Radio Italia, Radio Kiss Kiss, Radio Monte Carlo, RDS, RTL 102.5 en Virgin Radio.

Er zijn nog kaarten!
Mocht je de 22e in Italië zijn, dan is dit een geweldige kans om tal van grootheden uit de Italiaanse muziekwereld live te zien. Hoewel er tot nu toe al meer dan 146.500 tickets verkocht zijn, is het nog steeds mogelijk om kaarten te krijgen voor het evenement. Er worden maximaal 150.000 kaarten verkocht [hier kan je zien waar de teller staat]. Tickets kosten € 25,00 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de gebruikelijke voorverkoopadressen in Italië. Het terrein gaat ’s morgens om 9.00 uur open, de aanvang va het concert is 20.00 uur. Naast het concertterrein wordt een kampeerterrein ingericht voor kleine tenten. De opbrengst van het concert is bestemd voor de herbouw van scholen. Voor ongeveer 140.000 leerlingen is na d everwoestende aardbevingen geen schoolgebouw meer beschikbaar.

UPDATE 12/12/2012: Alle kaarten voor dit evenement zijn intussen uitverkocht!