Italiaans design - Foglie (blaadjes)

De natuur is en blijft een dankbare inspiratiebron voor ontwerpers. Het werk dat je ziet op de foto hierboven en hieronder heet foglie: blaadjes. Het was afgelopen week te zien op de designbeurs Salone Internazionale del Mobile in Milaan.

Italiaans design

Deze houten blaadjes zijn ontworpen door Marta Laudani, Marco Romanelli en Filippo Francescangeli. Maar zij zijn bepaald niet de eerste (Italiaanse) ontwerpers die werk hebben gemaakt van dit mooie natuurverschijnsel.

Italiaans design: foglie (blaadjes)

Foto's van de houten 'foglie': Andrea Mariani / Cosmit 2013

Zilveren blad
In 2009 bracht het in Milaan gevestigde De Vecchi ook een blaadje op de markt. Het blad van De Vecchi is van zilver. 'Om de kostbaarheid van de natuur te benadrukken', aldus de makers. 

Italiaans design - Foglie van De Vecchi

 

 

 

 

 

 

 

 

Aldo Cibic

En dan is er nog de Foglia van de Italiaanse ontwerper / architect Aldo Cibic. Ook hij creëerde zijn eigen natuurverschijnsel. Het blad van Cibic is van keramiek en ontworpen om te gebruiken als serveerschaal. De Foglia-serveerschalen van Cibic zijn in verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar in de webwinkel van italiëplein. Dat laatste is trouwens niet de reden voor dit blogje, maar wel de aanleiding. Bij het zien van de foglie foto's van de Salone del Mobile, dacht ik: die heb ik eerder gezien.

Foglia - Italiaans design van Aldo Cibic