Vanaf 7 februari draait de Italiaanse film Io E Te (Ik en Jij) van regisseur Bernardo Bertolucci in de Nederlandse filmtheaters. Io E Te is de verfilming van het beroemde gelijknamige boek van de Italiaanse schrijver Niccolò Ammaniti. De film ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes 2012.

Winactie

Bezoekers van italiëplein maken kans op 3 x 2 vrijkaarten voor de film en 2 speciale filmedities van het boek Ik en Jij. Op de pagina met winacties staat hoe je kans maakt op deze prijzen.

Trailer Io E Te

Poster van de Italiaanse film Io E Te

Het verhaal van de Italiaanse film Io E Te

De 14-jarige Lorenzo maakt moeilijk contact met leeftijdgenoten. Hij wil eigenlijk het liefst met rust gelaten worden. Tegen zijn moeder liegt Lorenzo dat hij met klasgenoten op skivakantie gaat. In plaats daarvan sluit hij zich op in een kelderbox met zijn Playstation. Meer dan dit en de kleine voorraad eten in de kleder heeft Lorenzo niet nodig. 

Halfzusje
Tijdens zijn dagen in de kelder komt Lorenzo eerst telefonisch in contact met zijn halfzusje Olivia. Later ontmoeten ze elkaar in het echt. In het begin moet hij niets van Olivia hebben – ze is beeldschoon, brutaal en gevaarlijk, maar dan blijken de twee toch afhankelijk van elkaar te zijn. Beiden ontdekken ze een andere kant van zichzelf. De Italiaanse regisseur en Oscar-winnaar Bernardo Bertolucci (Novecento, The Last Emperor) heeft het verhaal van schrijver Ammoniti vertaald naar een meeslepende en ontroerende film. 

De cast van Io E Te

Lorenzo: Jacopo Olmo Antinori
Olivia: Tea Falco
Arianna:  Sonia Bergamasco
De grootmoeder: Veronica Lazar
Ferdinando: Tommaso Ragno
De pyscholoog: Pippo Delbono

De Italiaanse acteur Jacopo Olmo Antinori in de Italiaanse film Io E Te

Jacopo Olmo Antinori

Jacopo Olmo Antinori werd in 1997 in Rome geboren. Hij beleefde zijn theaterdebuut op tienjarige leeftijd in het stuk ‘The Winter’s Tale’ van Shakespeare. Daarna speelde hij in nog twee grote Italiaanse producties. Io e Te is zijn eerste film. 

 

 

 

Tea Falco

De Italiaanse actrice Tea Falco speelt een hoofdrol in de Italiaanse film Io E Te

Tea Falco werd geboren in Catania, Sicilië. Ze begon op haar dertiende met fotograferen, toen zij van haar moeder een camera cadeau kreeg. Als fotograaf won zij een van de meest prestigieuze moderne kunstprijzen in Italië: de Basilio Cascella Award. Haar foto’s zijn in Griekenland, de Verenigde Staten en in heel Italië tentoongesteld. Haar acteercarrière begon in het theater en breidde zich daarna uit naar film. Daarnaast is ze afgestudeerd in de studie communicatiewetenschappen. Olivia in Bertolucci’s Io E Te is haar eerste hoofdrol.

Regisseur Bertolucci over Tea Falco
‘De eerste keer dat ik Tea Falco ontmoette, vroeg ik haar: ‘Waar denk je aan?’ Ze antwoordde: ‘Dat het fijn zou zijn om geen meningen te hebben. We zouden nooit ruzie hebben.’ Deze uitspraak heb ik ook in de film gebruikt. Ze is echt een heel speciaal meisje.’