Een subtiele hoeveelheid saus, vol van smaak en gemaakt van een beperkt aantal ingrediënten. Zo eet de Italiaan het liefst zijn pasta. Nee, dan wij Nederlanders. Wij eten onze pasta het liefst met veel groenten en met veel saus. Heel veel saus. Reden voor de oerhollandse groentefabrikant HAK om drie nieuwe Italiaanse pastasauzen te introduceren. Met héél véél groenten.

Orecchietta is een typische pasta voor Bari, een stad in Puglia, zuid-Italië. Foto © Vittorio Magaletti

Pastarevolutie

Volgens HAK heeft er de afgelopen jaren 'een kleine revolutie' plaatsgevonden in de Nederlandse keukens. Uit onderzoek van de groentefabrikant (uitgevoerd in april 2010) is gebleken dat 80 procent van de Nederlanders minstens één maal per week pasta eet. Wat ook uit het onderzoek bleek, is dat wij Nederlanders wel graag trouw blijven aan onze eigen gewoontes. Wij eten onze pasta daarom liefst met veel groenten, in veel saus.

Pastasaus

En daarom bedacht HAK een nieuwe kant-en-klare pastasaus in drie smaakvarianten. Kern van de saus: de groente. Een pot PastaGroenten van 710 ml bevat 520 gram groenten: tomaat, ui, paprika, courgette en prei.

'Een nieuwe hit uit de Hollandse én Italiaanse keuken', zo roemt de fabrikant de saus. 'We willen met deze nieuwe PastaGroenten allereerst een gezonde en makkelijk te bereiden maaltijd bieden die aansluit op de manier zoals wij Nederlanders gewend zijn pasta's te maken', zegt Erik Pijnenburg, manager marketing & innovatie bij HAK.

Smaak van Italië

In een handomdraai krijg je 200 gram groente binnen, met de smaak van Italië op de koop toe, zo vat het persbericht van de groentefabrikant het samen. Maar wat is precies die 'smaak van Italië' in een saus met heel veel groente en die ook nog eens snel klaar is?

Italiëplein vroeg aan HAK-woordvoerder Marianne de Bruijn wat er precies Italiaans is aan deze saus: komen de ingrediënten uit Italië of is de receptuur Italiaans? Antwoord: 'Het product is natuurlijk Hollands maar de tomatensaus en de kruiden zijn typerend voor gebruik in de Italiaanse keuken.'

HAK PastaGroenten is vanaf deze week in de eerste winkels verkrijgbaar.