De Italiaanse singer songwriter Lucio Dalla, op deze foto in 2008, overleed een paar dagen voor zijn 69ste verjaardag in Montreux, Zwitserland, waar hij een serie concerten zou geven. Foto © Lucarelli

Italië rouwt vandaag om het plotselinge overlijden van Lucio Dalla, een populaire singer-songwriter. Dalla zou aanstaande zondag 69 zijn geworden, maar overleed in Montreux, Zwitserland na een hartaanval. Hij was in Zwitserland voor een serie concerten. 

Dalla werd buiten Italië bekend door de hit 'Caruso'

Dalla is buiten Italië vooral bekend geworden als componist van het lied 'Caruso' in 1986 [link naar nummer in iTunes en Spotify]. Het lied is een eerbetoon aan de legendarische tenor Enrico Caruso, dat later door vele internationale artiesen zou worden gecoverd. Caruso werd onder meer een enorme hit voor Luciano Pavarotti. 

In Italië wordt Dalla herdacht als een vrolijk en flamboyant artiest. Zijn laatste tv-optreden in Italië was in februari, tijdens het muziekfestival van Sanremo. Hij leidde daar het orkest tijdens 'Nani', een lied dat Dalla schreef voor de jonge zanger Pierdavide Carone [speel video van dit optreden].