Amerikanen zijn het grappigste volk ter wereld, gevolgd door Spanjaarden en Italianen. Wij Nederlanders staan achtste in de top-10 der grappige volken.

De sociale netwerksite Badoo vroeg eerder dit jaar in een peiling al zijn gebruikers in 15 landen om zowel het grappigste als het minst grappige volk aan te wijzen. Door de netwerksite werd grappig gedefinieerd als ‘best in staat om mensen aan het lachen te maken’.

De top-10 grappigste volken volgens Badoo:

1. Amerikanen
2. Spanjaarden
3. Italianen
4. Brazilianen
5. Fransen
6. Mexicanen
7. Britten
8. Nederlanders
8. Russen
10. Belgen

Voor de volledigheid: de onderzoeksresultaten die Badoo de wereld inslingert zijn zonder twijfel uit de categorie light. De netwerksite zegt namelijk wereldwijd 119 miljoen gebruikers te hebben. Als er daarvan 30.000 reageren is dat omgerekend een respons van 0,025 procent.  Dat is voor de gemiddelde marketingmanager een verre van grappige respons.

Italianen na de Spanjaarden het grappigst

Met deze kanttekening mag je de Spanjaarden namens de 30.000 ondervraagden feliciteren als grappigste Europeanen, gevolgd door de Italianen en daarna de Fransen. Wij Nederlanders zijn grappiger dan Belgen of Duitsers, maar een stuk minder grappig dan de gemiddelde Italiaan. De Duitsers krijgen van de online gemeenschap het predikaat ‘minst grappig’.

Badoo noemt de Nederlandse notering op plaats 8 (die we trouwens delen met de Russen) ‘indrukwekkend’, gezien ‘de geringe bevolking van Nederland en het feit dat slechts weinig andere nationaliteiten Nederlands spreken’. Volgens  de netwerksite stonden Nederlanders ‘in de 16e eeuw in heel Europa bekend om hun humor’. Toch een groot goed dat de Badoo-bezoekers dat hebben meegewogen in hun oordeel.