Aanstaande donderdag (7 maart) gaat in Italië The Voice of Italy van start. De jury bestaat uit de zangeressen Raffaella Carrà, Noemi en de zangers Riccardo Cocciante en Piero Pelù.

The Voice of Italy promo

The Voice of Italy

Raffaella Carrà (derde van links op de foto) is in Nederland vooral bekend van het nummer A far l'amore comincia tu [hier de link naar het nummer in Spotify]. Dit nummer (uit 1977) stond hoog in de Nederlandse hitlijsten. Het damestrio Luv' nam het nummer later op onder de titel Don Juanita de carnaval.

Zangeres Noemi (eerste van links) heet eigenlijk Veronica Scopelliti. Ze werd in Italië bekend door haar deelname aan de tweede editie van dat andere muziekprogramma: X Factor. In 2010 en 2012 nam ze deel aan het muziekfestival van Sanremo. [hier de link naar haar muziek in Spotify]  

De grootste hits uit Italie

Riccardo Cocciante (rechts op de foto) hoeft in Italië niet nader geïntroduceerd te worden. Hij is misschien wel een van Italië's grootste zangers. Hij bleef de afgelopen jaren wat meer op de achtergrond en leek het rustiger aan te doen, maar wie weet inspireert The Voice ook Cocciante tot het maken van een nieuw album? [link naar Spotify]

Piero Pelù was voorman van de Italiaanse rockband Litfiba [hier de link naar Spotify]. In 1999 stapte hij uit de band en begon een solocarrière.

Promo van The Voice of Italy

De Voice Of Italy wordt uitgezonden op RAI2.