Als je Venetië bezoekt en je hebt wat ruimer tijd te besteden, dan is het zeer de moeite waard om de vaporetto (de bootbus) te nemen en een uitstapje te maken naar het kleurrijke eiland Burano. 

Burano

Zodra je aanmeert in Burano, ben je in een totaal andere omgeving dan de wereld van pracht en praal van Venetië. De huizen op het visserseiland zijn geschilderd in talloze prachtige pasteltinten. De sfeer is er buitengewoon gemoedelijk. De kleurrijke omgeving heeft in het verleden vele schilders naar het eiland getrokken. Ook voor (amateur)fotografen is de omgeving buitengewoon fotogeniek.

Kant uit Burano

De inwoners op het eiland (Burano ligt verdeeld over vier kleine eilandjes) leven van toerisme, de visvangst en van de verkoop van kant. Het eiland maakt al sinds de 16e eeuw naam met het kantklossen. Vroeger zaten de vrouwen buiten te werken als hun mannen uit vissen waren. Het kant uit Burano is een gewild (en kostbaar) product. Let op: veel van het kant dat als souvenir wordt aangeboden is afkomstig uit landen als China.

Bezienswaardigheden Burano

Behalve de prachtige omgeving heeft Burano een kantmuseum: Museo del Consorzio Merletti di Burano. De plaatselijke kerk, de San Martino, dateert uit de 16de eeuw en heeft een scheve toren die veel bekijks trekt. Een bezoek aan Burano wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de nabij gelegen eilandjes Murano (bekend van het glasblazen) en Torcello (Cattedrale di Torcello).

Overnachten in en rond Venetië

Venetië heeft een breed aanbod aan overnachtingsmogelijkheden in en rondom de stad. Als je een appartement boven een hotel verkiest, dan vind je bij Oh-Venice mooie appartementen in de drijvende stad.