Van het ene op het andere moment en ogenschijnlijk vanuit het niets heeft Italië er een beroemde barvrouw bij: Laura Maggi, 34 jaar, eigenares van een bar in Bagnolo Mella, een plaatsje vlakbij Milaan.

Screenshot van de website van 'sexy barista' Laura Maggi uit het plaatsje Bagnolo Mella, vlakbij Milaan

Mannen uit de verre omtrek komen naar haar bar

Hoe het nieuwsballetje precies is gaan rollen, is in dit soort gevallen nauwelijks meer te achterhalen. Feit is wel dat het Italiaanse persbureau ANSA deze week afgelopen donderdag berichtte over de 34-jarige barvrouw omdat het haar schijnbaar lukt om in een straal van 100 kilometer mannelijke klanten naar haar bar te bewegen. Haar facebookpagina telt intussen zo'n 13 duizend volgers, aldus ANSA.

Nieuws?

Was dat dan het nieuws? Nee, het nieuws was dat de plaatselijke autoriteiten dreigen om de bar eerder op de dag te laten sluiten dan het huidige tijdstip van 20.30 uur. Reden: de mannelijke bezoekers arriveren massaal tot laat op de avond, parkeren hun auto's schots en scheef op straat en richten vernielingen aan op straat voor de bar. Zelfs de burgemeester van Bagnolo Mella, Cristina Almici, bemoeide zich er publiekelijk met de zaak en gaf toe dat ze haar eigen man zou verbieden de bar te bezoeken.

'Sexy barista'

Een dag later was het bericht opeens spoorloos verdwenen van de ANSA-website, maar het 'nieuws' was toen al niet meer te houden. Tal van sites hadden (en hebben) het over Laura, en vooral over de weinig verhullende kleding die ze draagt tijdens het werk [oke, oke, hier vind je haar site & foto's].

Want Laura Maggi is een 'sexy barista' (aldus Laura Maggi). 'Iets drinken en om mij te zien', dat is (wederom volgens Maggi) wat al die mannen beweegt naar haar bar te komen. 'Ik had zoiets nooit verwacht', zei ze tegen ANSA over alle aandacht en commotie. Nee, nee. Stunt geslaagd.