Winters uitzicht op Castel San Pietro, gemeente San Severino Marche (Le Marche, Italie).

Twee meter sneeuw bedekt Le Marche

Het winterse weer, en vooral de hevige sneeuwval heeft Italië dagenlang in zijn greep gehad. In de regio Le Marche viel lokaal tot wel twee meter sneeuw.

Het winterse weer legde het Italiaanse leven van Marian Nap en haar man evert letterlijk even stil. Samen hebben ze in Le Marche een minicamping en twee appartementen voor de verhuur.

Twee weken afgesloten van de buitenwereld

Marian: 'Er  is hier enorm veel sneeuw gevallen. Het was voor ons twee weken lang niet mogelijk om naar de openbare weg te komen, aangezien ons pad van 400 meter met twee meter sneeuw was bedenkt (foto). De elektra viel regelmatig uit en we zagen het leger met rupsvoertuigen mensen uit hun huizen halen. Ook op tv zag je heel veel ellende en van onze buren hoorden we dat er ook dieren doodgegaan zijn. Een graver is acht uur achter elkaar bezig geweest om ons pad sneeuwvrij te krijgen. Maar we hebben het gered, we hadden te eten, drinken, warmte en ook elkaar niet te vergeten. De kinderen zijn twee weken thuis geweest, de scholen waren ook in die gehele periode gesloten.'

Intussen is het gestopt met sneeuwen en begint de zon weer te schijnen.

Onderstaande foto's zijn gemaakt rondom Casa Del Poggio in Castel San Pietro, gemeente San Severino Marche.
Foto's: Marian Nap